-

capgros.com

Una festa de Cap d’Any autènticament popular

Torna l'OCA, que vol consolidar-se com a revetlla a la plaça de Santa Anna després de l'èxit de l'any passat

Si alguna cosa té Mataró és gent disposada a promoure coses per amor a l’art. El voluntariat és molt fort a la ciutat, especialment quan es tracta d’organitzar esdeveniments de caire festiu i popular. Per això molts dels mataronins que fan possible aquesta dinàmica feia temps que estaven entestats en acabar amb un problema a la ciutat: la manca d’una revetlla de Cap d’Any en condicions. I finalment ho han aconseguit. L’OCA, l’Operació Cap d’Any, té tots els números per consolidar-se com una tradició a la ciutat després que l’any passat triomfés en la seva posada en escena a la plaça de Santa Anna.

Els camins de l’OCA, però, no han estat fàcils. La festa, que pren el nom i el símbol de l’Oca, la carrossa emblemàtica de la Cavalcada de Reis, va estrenar-se l’any 2011. Els organitzadors, un col·lectiu ciutadà, van impulsar-ne dues edicions a la pista esportiva de La Gàbia, idònia pel seu emplaçament cèntric en plena Riera, amb el suport de Sala Cabanyes i els Capgrossos. Però l’any 2013 van haver de fer-se enrere i la festa es va suspendre a darrera hora perquè no van aconseguir els permisos necessaris. Fa dos anys es va trobar com a solució de compromís el local dels Capgrossos, i finalment per al 2014/15 es va aconseguir que l’Ajuntament hi donés suport.

El resultat va ser una carpa de grans dimensions instal·lada a la plaça de Santa Anna, aprofitant la que ja hi havia ubicat el consistori per celebrar-hi activitats nadalenques. Va ser tot un èxit d’assistència, amb milers de mataronins i mataronines i també gent vinguda d’altres poblacions gaudint de la festa durant més de sis hores sense cap incident destacable. També van quadrar els números: la festa va costar 9.100 euros i els ingressos van ser de 12.900, exclusivament del servei de barres. Aquests gairebé 4.000 euros de benefici s’han invertit en l’edició d’enguany, que repetirà esquemes, amb accés gratuït, preus populars i els dj’s punxant música fins que gairebé surti el sol. Els organitzadors reclamen un consum responsable d’alcohol per part dels assistents, de cara a fer possible la convivència de l’esdeveniment amb els veïns i l’entorn urbà.