Si busqueu una nova activitat familiar per fer qualsevol cap de setmana, heu arribat al lloc adequat. Després d’oferir-vos una excursió al castell de Montsoriu o recomanar-vos una sèrie de festivals, arriba el moment d’ampliar la visió cultural encara més per parlar del Museu de Ciències Naturals de Granollers. Construït al 1912 i rehabilitat al 1986, es tracta d’un espai que ofereix una sèrie d’activitats familiars i tallers diversos per gaudir amb els més petits de la casa.
Tot sobre el Museu de Ciències Naturals de Granollers
Com el seu nom indica, aquest museu es centra en les ciències naturals, la fauna i la flora. Amb exposicions variades, tallers i cursos més o menys avançats, gran part de totes aquestes activitats són totalment gratuïtes. Aquí us deixem amb l’agenda d’aquest estiu de 2022 i més enllà, en una agenda actualitzada que podem descobrir a la web oficial del MCNG (des d’on es poden reservar places):
- Activitats en família al museu: diumenges a les 11h, duració de 2 hores.
El Museu proposa diverses activitats familiars perquè pares i fills puguin gaudir junts descobrint la ciència d’una forma participativa i activa. Recomanades per a majors de 6 anys, per acudir a aquestes activitats els menors han d’anar acompanyats d’un adult i sempre serà recomanable reservar plaça prèviament a la web, ja que són limitades.
- Planetari al Museu
Sessions públiques i grups escolars poden visitar el Planetari per descobrir el cel nocturn i entendre el moviment dels astres, a més d’aprendre a identificar els elements del Sistema Solar i altres detalls relacionats amb l’astronomia. Obert de dimarts a dissabte de 16 a 19 h i diumenges d'11 a 14 h. Dilluns tancat al públic.
- Cursos de seguiment de fauna: del 11 de juny al 9 d’octubre de 2022.
Tenim diversos disponibles com el de “Papallones i plantes indicadores de prats de pastura” (Darrera, Lleida), el 16 i 17 de juliol, amb col·laboració amb Aprèn S.A. i UdG. El dels “petits mamífers”, un curs intensiu d’aprenentatge sobre tècniques d’estudi i seguiment de petits mamífers a la Estació biològica de Fontmarina, del 16 al 17 de juliol i després una segona edició el 8 i 9 d’octubre. També el del “Liró gris”, el 24 i 25 de setembre, per descobrir i seguir aquesta espècie i la seva presència a Catalunya, a la Estació biològica del Puig (Parc Natural del Montseny).
D’altra banda, també hi ha altres activitats que el Museu ofereix com ara exposicions itinerants o fixes, visites al jardí de la Tela, un espai obert pel que passejar i on gaudir de la fauna i flora locals del Vallès Oriental, i el Banc de llavors, una zona en la que es conserven diverses llavors que es cultiven a la comarca i l’evolució de les quals es pot apreciar. Tot un ventall de propostes que no us podeu perdre!