Com era Mataró a la dècada dels 30 del segle passat? Una pregunta a la que respon l'exposició que es pot visitar des de la setmana passada a la Biblioteca Popular, a la plaça de l'Ajuntament, i que durant els propers mesos anirà itinerant per diferents equipaments de la ciutat.
L’exposició, amb el títol “Mataró. Recuperem la nostra història. Anys 30”, està promoguda per la Comissió de la Memòria Històrica. La mostra gira al voltant de cinc eixos temàtics que expliquen els factors claus de la dècada dels 30 i com van afectar els mataronins i mataronines
L'exposició permet als visitants, a través de fotografies, testimonis i dades, endinsar-se en la història de la ciutat, en concret en una dècada clau que va anar de la proclamació de la II República i els primers ajuntaments democràtics, fins a l'esclat de la Guerra Civil i l'adveniment de la dictadura Franquista.
L'exposició és itinerant es podrà veure del gener al maig a la Biblioteca Popular, a l’Espai Mataró Connecta, a la Biblioteca Antoni Comas i a la Biblioteca Pompeu Fabra. A cada equipament hi haurà una jornada per fer una visita guiada per poder conèixer més detalls sobre les fotografies i dades que han recollit les persones membres de la Comissió de la Memòria Històrica de la Gent Gran.
L'exposició “Mataró. Recuperem la nostra història. Anys 30”és una iniciativa de la Comissió de la Memòria Històrica de la Gent Gran del Servei d’Igualtat i Diversitat Ciutadana de l'Ajuntament de Mataró. Aquesta comissió està formada per voluntaris que es reuneixen un cop cada mes i és un espai on es fan diferents propostes sempre relacionades amb la recuperació de la memòria històrica de la ciutat de Mataró.