El bon nom de l’Orquestra de Mataró no ha fet més que fer créixer en els seus anys de trajectòria, sempre sota la batuta de Clàudia Dubé. El projecte està més que consolidat i aquest juliol assoleix una fita que, per una formació com la mataronina, mereix amb totes les seves lletres l’adjectiu d’històrica. Dilluns 17 l’Orquestra de Mataró serà protagonista al Palau de la Música Catalana, al més distingit dels escenaris simfònics del país.
Serà el dilluns 17 i en un concert especial anomenat ‘Un mar de músics’ amb finalitats solidàries a benefici de la Fundació Contrapunt. I serà amb un repertori que de ben segur podria tararejar la meitat de la població i li sonaria a l’altra meitat: la d’una de les pel·lícules musicals més cèlebres de la història, un clàssic revisitat en una nova versió fa dos anys i unes notes que mai passen ni passaran de moda. Estem parlant de West Side Story-
L’Orquestra de Mataró està en plena recta final de preparar un concert que, de ben segur, serà més que especial per a tots els seus components: des de la pròpia Dubé al darrer dels músics. L’oportunitat va sorgir i l’Orquestra hi ha consagrat moltes setmanes d’assajos per enllestir una versió pròpia i arranjada de West Side Story que, a més, també es podrà veure el dissabte 22 a Les Santes.
En qüestió d’una setmana, doncs, l’Orquestra de Mataró tocarà al Palau i al Passeig Marítim de casa seva
- Les entrades pel concert especial ‘Un mar de músics’ al Palau es poden comprar aquí
- La de l’Orquestra serà la segona part del concert, d’una hora i escaig, després de Mar i Cel
Un repte per l’Orquestra
Clàudia Dubé explica que “per nosaltres és molt important. El 19 de juny vam trepitjar l’escenari del Liceu i ara ho fem amb el Palau amb un projecte molt engrescador. L’Orquestra està molt animada d’assumir reptes com aquests escenaris” Demana “vendre el màxim d’entrades per poder ajudar a la Fundació Contrapunt” i especifica que “és un concert simfònic amb un cor de 80 membres, dos solistes i un narrador, realment molt espectacular”.
Què és la Fundació Contrapunt?
Dintre del marc de la celebració del seu 30è aniversari i per donar suport a joves que vulguin estudiar música i no tenen recursos, l’Escola de Música i JPC del Raval ha organitzat aquest concert de recaptació de fons a favor de la Fundació Contrapunt. La Fundació Contrapunt https://www.fundaciocontrapunt.org/ és una entitat sense ànim de lucre creada per donar suport a joves que vulguin estudiar i no tinguin els mitjans per fer-ho, i per ajudar a orientar altres joves en la incorporació al món laboral. Les principals àrees d'aplicació són la música i la navegació marítima. Les han triat pel coneixement directe i l'experiència viscuda professionalment. La música és un llenguatge que estimula el desenvolupament neuronal dels més joves, del qual en poden treure profit tota la vida. La navegació marítima i totes les àrees que s'hi relacionen reuneixen molts dels àmbits professionals de la vida, des d'artesania fins a alta tecnologia i serveis, investigació, protecció del medi ambient, etc. Qualsevol experiència en aquests dos àmbits genera eines per extrapolar-les a altres camps. Els Patrons, Mar Colomer, i els germans Carlos i Gabriel Mir, coincideixen en la necessitat d'apropar aquestes àrees a joves als que els anirà bé per al seu desenvolupament futur.
PROGRAMA DEL CONCERT
I
A. GUINOVART: Mar i Cel, fragments (arranjaments de Cristina Colomer)
- Cor Manlleu, Les Flors de Maig, Musicals’ Choir, Orfeó Sarrianenc, Trencacors
- Joaquim Tardido, piano
- Alan Garcia, baix
- Bartolomé Garcia-Plata, clarinet
- Laia Farrés, violoncel
- Nil Casals, bateria
- Cristina Colomer, directora
II
L. BERNSTEIN: West Side Story, fragments (arranjaments de Cristina Colomer)
- Coral·lari, Cor Turull, Musicals’ Choir
- Orquestra de Mataró
- Ona Casals, solista
- Julio Díaz, solista
- Manel Barceló, narrador
- Clàudia Dubé, directora