El Museu Banksy ha presentat dijous 30 noves obres de l’artista de carrer que s’afegeixen als treballs que integren l’exposició ‘The World of Bansky’. Entre les noves incorporacions hi ha peces que tracten qüestions com la pandèmia de la covid-19, les migracions o el conflicte entre Israel i Palestina, amb noms com ‘Venècia en oli’, ‘Achís’, ‘El fill d’un migrant siri’, ‘Nen migrant’, ‘Tu saqueges, nosaltres disparem’ o ‘Parlament involucionat’. El museu preveu incloure properament obres de l’artista realitzades a Ucraïna. A la mostra es poden veure treballs destacats i amb un fort compromís com la reconstrucció de la paret de Betlem amb ‘Noia amb globus’, ‘Llançador de flors’ o ‘Sempre hi ha esperança’.
En total l’exposició compta amb 100 obres, reproduccions a mida real realitzades entre els anys 2000 i l’actualitat. Segons han explicat, la majoria de les obres han desaparegut o han estat destruïdes. Per això, el museu, amb gairebé tres anys d’existència, vol reivindicar el compromís polític de l’artista i fomentar la reflexió.
En declaracions amb l’ACN, el comissari de l’exposició Haziz Vardar ha explicat que a la mostra hi ha molta presència de treballs fets durant la pandèmia de la covid-19, però també propostes vinculades amb els Estats Units d’Amèrica, França i Italià.
El procés creatiu
Vardar ha reivindicat el procés creatiu de Banksy. Ha explicat que quan té una idea, analitza com pot plasmar-la i realitza una execució molt ràpida. “Sempre ens diu que porta més temps de pensar-ho que no pas fent-ho”, ha indicat.El comissari ha reconegut que en algunes ocasions l’autor es posa en risc per realitzar els treballs, com quan va treballar a la paret de Betlem, però que està “compromès”. “No va en contra de ningú, només a favor de la gent”, ha afirmat.
En el recorregut, el visitant pot viure una experiència immersiva i traslladar-se de París a Londres, des de Bristol fins a Betlem, des de Los Angeles a Port Talbot per submergir-se en l'atmosfera de Bansky i recrear el seu ambient. La iniciativa implica una dotzena d’artistes de carrer anònims que han realitzat una petjada efímera. Igual que ha passat en anteriors mostres dedicades a Banksy, l’exposició no està autoritzada per l’artista urbà.