Per Nadal, torrons. La tradició no falla però enlloc està escrit que hagin de ser els mateixos, els de gustos clàssics que tothom coneix de memòria. En un Nadal marcat per la retrobada familiar a taula, heu pensat en una tria de torrons sorprenent i exòtica per sorprendre als familiars o companys de taula? A la Pastisseria Sacher, per segon any, es posa a la venda una edició única i limitada de torrons temàtics i viatgers: cinc torrons artesans de primera qualitat representatius de cinc països diferents del món.
Els torrons són bitllets d’anada i tornada de Mataró a Alemanya, la Índia, els Estats Units, el Japó o a Cuba, que juguen amb els seus ingredients i ens asseguren un gust únic des del mateix moment de la queixalada. Tots es treballen amb producte fresc, de primera qualitat, sense additius. De l’obrador surten i ràpidament es venen. Amb només un Nadal d’experiència, van camí de convertir-se en un element de pelegrinatge al Carrer de Sant Benet com ja són els panettones.
Dos torrons i dues destinacions noves
Antoni Pons és el mestre artesà de Sacher, l’autor de totes les delícies que surten del seu obrador. Fa un any va enginyar-se aquesta col·lecció de cinc torrons per viatjar a cinc països del món a través dels seus gustos i ingredients davant la impossibilitat de moure’s de retruc de la Covid. Aquest any el joc és el mateix però dues de les cinc destinacions d’aquest particular viatge gustatiu i dolç canvien.
Rere l’elaboració de cada torró hi ha “setmanes de feina, d’anar provant i tastant fins que estem convençuts de la proposta”, explica Pons. S’inspira en països que estiguin de moda o bé s’hi viatge molt, que tinguin ingredients identificatius amb els que es pugui fer un contrapunt al dolç propi de la xocolata dels torrons. “Miro d’inspirar-me en pastissers del Japó, França o Rússia però sobretot intento aïllar-me per crear torrons que sé que no es poden trobar enlloc més”, explica. Fa un any va exhaurir totes les unitats d’aquests torrons, pel que es recomana assegurar el tret i reservar o córrer a la Sacher.
Pons explica que “a la gent li encanten els torrons clàssics però també tastar coses noves. Aquests són torrons que no es veuen a altres llocs, únics, per compartir i menjar. Per anar-li trobant els gustos en grup o família”. Hi ha l’afegit que potser alguna de les creacions canvia de cara a unes altres festes. Estem davant d’una oportunitat exclusiva d’anar a Alemanya, la Índia, als Estats Units, al Japó o a Cuba sense moure’ns del menjador de casa, per Nadal, Sant Esteve o qualsevol de les dates especials d’aquestes festes.