La presentació del nou conte d'en Santi, titulat "No ho puc evitar!", va reunir aquest divendres a uns 1.090 nens i nenes de 11 escoles de Mataró. L'objectiu de l'esdeveniment va ser promoure la inclusió i el respecte cap a la diversitat, tot ensenyant als infants com actuar de manera respectuosa davant de les diferències. Aquesta nova aventura del protagonista, en Santi, aborda el desconcert que experimenten els infants quan s'enfronten a tics, moviments o sons bruscs, repetitius i involuntaris que poden fer els seus companys de classe. El conte, il·lustrat per Carlos Melchor Truijillo, s'ha creat amb la participació d'un nen amb tics i la seva família, així com amb la col·laboració de diverses entitats i escoles de Mataró.
Durant la presentació, els alumnes van poder gaudir d'una representació teatralitzada de la història i de l'audiollibre, amb la narració de Susagna Grabulosa i la música de Miriam Berrocal Rodríguez. L'esdeveniment, patrocinat per la Fundació Alsina i Arenas Baum de Bernis, també va comptar amb la col·laboració d'un grup de persones ateses al centre ocupacional Jaume Isern.
Els contes d'en Santi busquen donar visibilitat a la diversitat i fomentar l'empatia i el respecte, tot presentant una visió realista i normalitzada de la inclusió social. A més, cada conte inclou una lectura guiada per a famílies i escoles, així com la partitura de la cançó del conte. Enguany, també s'han afegit "els passatemps d'en Santi" com a novetat.
Laia Serras, referent tècnica de la Fundació El Maresme, va destacar que amb els contes d'en Santi es pretén mostrar la diversitat present en l'entorn escolar i fomentar l'empatia i el respecte entre els nens i nenes. La col·lecció de contes es repartirà a totes les escoles i biblioteques del territori i es continuarà representant a diferents centres educatius de la ciutat, a més d'estar disponible per a la venda a les oficines centrals de la Fundació el Maresme i a la seva botiga online.
- L'11è conte d'en Santi es repartirà a totes les escoles i biblioteques del territori i es continuarà representant a diferents centres educatius de la ciutat.
- Tota la col·lecció de contes d'en Santi es pot adquirir a les oficines centrals de la Fundació el Maresme i a la seva botiga online. T
- ambé estaran a la venda aquest 23 d'abril, Diada de Sant Jordi, a les 11 parades de roses i artesania de l'Entitat
Més sobre els contes d'en Santi. El personatge d'en Santi va néixer l'any 2013 per representar el col·lectiu de persones amb discapacitat intel·lectual del Maresme amb l'objectiu d'apropar la realitat del seu dia a dia mitjançant contes, cançons i materials pedagògics. La col·lecció de contes d'en Santi va adreçada a nens i nenes de 3 a 6 anys i ha estat elaborada per professionals de l'àmbit de l'educació i la discapacitat. Són llibres pedagògics que treballen la inclusió, el respecte per la diversitat i les dificultats que podem tenir tots i totes en un moment donat. Al final de cada conte s'hi troba una lectura guiada per compartir amb l'adult, amb qüestions per fomentar la reflexió i el diàleg al voltant de la diversitat. Cada conte ve acompanyat d'una cançó d'en Santi, amb la seva partitura i en llengua de signes i un codi QR per enllaçar amb la web d'en Santi, on s'hi troben moltes altres activitats.