Atropellament a l'N-II a Vilassar de Mar amb 4 ferits

Redacció

Gairebé 2.000 accidents laborals en un trimestre al Maresme

Les dades mostren un repunt de la sinistralitat laboral a la comarca, inclosa una persona morta en el trajecte a la feina, però es mantenen per sota de la mitjana catalana

 

La sinistralitat laboral al Maresme ha patit un repunt durant el primer trimestre d'aquest any 2024. Segons dades del Consell Comarcal, durant els tres primers mesos de l’any s’han comunicat 1.932 accidents laborals, una xifra que suposa un increment tant respecte al trimestre anterior com en la comparativa amb el mateix període de 2023.

Del total d'accidents, el mes greu va ser la mort d'una persona 'in itinere', és a dir, en un sinistre de camí a la feina. Segons destaca l'estudi del Consell Comarcal, el 91,25% dels accidents (1.763) es van produir en jornada laboral i 169 en eldesplaçament fins o des del lloc de feina. 

El sector serveis,que és el que ocupa la majoria de gent al Maresme, continua sent el que concentra un major volum de sinistres tant en jornada laboral (amb i sense baixa) com in itinere.

Les dades, recollides per l’Observatori de Desenvolupament Local en l’informe trimestral de sinistralitat laboral al Maresme, mostren que la majoria de les persones que han requerit baixa laboral al Maresme han patit ferides de pronòstic lleu, concretament el 98,58%.

Tot i aquest repunt de la sinistralitat laboral, l’índex d’incidència (que mesura el nombre d’accidents per cada 100.000 persones afiliades a la Seguretat Social) es troba per sota del provincial i del del conjunt català en les tres modalitats estadístiques (accidents en jornada laboral amb i sense baixa i in itinere)