Una nova línia de subvencions.

Redacció

4 milions de subvencions per contractar persones trans

Aquesta nova línia de polítiques d’ocupació s’emmarca dins el programa ‘Treball i Formació’ del SOC dissenyada per atendre persones aturades de col·lectius vulnerables, especialment les dones

La Generalitat destinarà per primera vegada una línia de subvencions per a la contractació de les persones trans amb una dotació de 4 milions d'euros, un col·lectiu que "pateix encara discriminacions en molts àmbits, també el laboral, i amb veritables dificultats per trobar feina: aproximadament un 85% de les persones trans* estan desocupades", tal i com relaten en nota de premsa. La nova línia de polítiques d'ocupació s’emmarca dins el programa ‘Treball i Formació’ del SOC dissenyada per atendre persones aturades de col·lectius vulnerables, i la inversió total del programa és de 42 milions d'euros.

A més de les persones trans*, la convocatòria 2021 de “Treball i Formació” estableix com a col·lectiu prioritari les dones –especialment les que es troben en situació de major vulnerabilitat, com víctimes de violència masclista, desocupades de llarga durada o famílies monomarentals- i es destinen a la seva contractació més recursos que mai en aquest programa. En concret, 21 milions d’euros que generarien prop de 900 contractacions. Actualment, el 55% de les persones en situació d’atur són dones.

Per què es fa una línia específica com aquesta

El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, ha destacat la importància que per primera vegada hi hagi una línia específica per a persones trans*, un “primer pas per revertir la situació d’injustícia que pateixen”. Torrent ha afirmat que el programa és un “instrument important per superar l’impacte de la covid-19 en el món laboral i crear ocupació” i ha destacat “l’elevat increment dels recursos que destina el Departament al foment de la contractació durant aquest segon semestre de l’any”.

Per a Torrent, aquestes polítiques actives d’ocupació “demostren el compromís del Govern per generar oportunitats a les persones en situació de major risc d’exclusió, especialment les dones i les persones trans*”. “Combatre la bretxa de gènere en l’ocupació ha de ser una prioritat per a construir un país realment just”, ha reblat, i ha afegit que “aquestes mesures són imprescindibles per acabar amb les desigualtats estructurals existents a la nostra societat”.

Valoracions des de la conselleria d'Igualtat i Feminismes

En la mateixa línia s’ha expressat la consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge Mestre, que ha destacat com aquest programa es fruit “d’un treball acurat i responsable, respectuós amb les persones i que avança en l’impuls de les polítiques d’equitat fonamentades en una distribució justa dels drets i les oportunitats, sobre la base del reconeixement i el respecte de la diferència.”