El nou màster es farà al centre HUB4T, especialitzat en formació permanent

Aposta decidida del TecnoCampus per la formació permanent

El projecte HUB4T respon a la necessitat de les persones d’actualitzar constantment les seves habilitats per créixer professionalment i mantenir un perfil atractiu dins del mercat laboral

La formació permanent ha esdevingut clau en el context actual, on és més necessari que mai que els treballadors actualitzin les seves habilitats de cara a no quedar fora del mercat laboral. Un mercat que reclama a les persones adaptar-se constantment a les noves necessitats, conèixer i dominar les noves tecnologies i entorns de treball. Queda enrere l’esquema tradicional d’estudis cenyits als anys de joventut; aprendre al llarg de la vida és avui imprescindible. I el TecnoCampus de Mataró hi ha respost adaptant la seva potent oferta acadèmica a les necessitats actuals.

En un acte protagonitzat, entre d’altres, per l’alcalde David Bote i el ‘gurú’ en innovació Xavier Marcet, el TecnoCampus va presentar dijous, dia 10 el projecte HUB4T. Es tracta del nou Centre d’Estudis de Postgrau i Formació Permanent, que té com a missió formar professionals i empreses al llarg de la vida. Ho farà amb una oferta educativa pensada en la professionalització, apostant per l’emprenedoria, la innovació i fomentant entre els seus alumnes l’esperit de millora continua i la curiositat vers les noves formes de treball en cada un dels seus àmbits.

HUB4T s'ubica a les instal·lacions del TecnoCampus de Mataró

 

L’oferta, pensada per a titulats universitaris, professionals i el conjunt de la societat, s’ha dissenyat vinculada al teixit productiu, social i cultural del Maresme i de l’entorn més proper. A banda dels ja clàssics màsters, d’un o dos anys de duració, HUB4T aposta per cursos d’especialització de més curta durada i major intensitat, orientats a adquirir, actualitzar i divulgar coneixements que permetin una adaptació ràpida i eficient a noves realitats per millorar el perfil professional.

Un moment de la presentacio del projecte

Aixo es completa amb la formació a mida per a les empreses i institucions en àmbits com la salut, la tecnologia o la gestió empresarial. En aquest cas s’adapten a les dimensions, sector i necessitat de les organitzacions, a través de programes de formació, assessorament i desenvolupament directiu. És a dir, que es “customitzen” i fins i tot es codissenyen segons les necessitats de l’empresa. A tot plegat cal afegir-hi l’Aula Oberta d’Idiomes, que com la resta de cursos tenen l’aval de la Universitat Pompeu Fabra i que permeten adquirir competències en anglès, francès, alemany, italià, rus o xinès.

Els cursos d’especialització

Aquests cursos, un dels principals atractius i fets diferenciadors de HUB4T, es presenten com a programes de perfeccionament professional i d’actualització, per adquirir, actualitzar i divulgar coneixements. Són de curta durada i estan certificats per TecnoCampus – UPFHUB4T inclou màsters, cursos d'especialització, formació per a empreses i l'aula d'idiomes

 

Formació a mida per a empreses

Se centren en els àmbits de l’empresa, la tecnologia i la salut, amb plans que e s dissenyen conjuntament amb els clients, i basant-se en la metodologia e+i: emprenedoria i innovació

 

Tal i com va destacar Luz Fernández, responsable de formació permanent del TecnoCampus, el projecte HUB4T posa de manifest que actualment és imprescindible “disposar de nous espais de formació, amb progames de curta durada que incorporin la simulació i la immersió en nous entorns, certificats amb microcredencials”. Fernàndez va indicar que “la capacitat d’aprendre, d’obtenir resultats i d’adaptar-nos són elements crucials en el món laboral d’avui”, va assenyalar. Unes idees que va apuntalar Xavier Marcet, CEO de Lead to Change, durant la seva conferència. “En un moment de molts canvis, no podem pensar que això és una loteria i que el futur és circumstancial, cal treball, aprenentatge i domini tecnològic per mantenir el control del nostre futur”, va assenyalar Marcet, per a qui l’únic ofici veritable del futur serà “la nostra capacitat d’adaptar-nos”.