L'economia del Maresme creixerà a un nivell superior a la mitjana catalana. Així ho preveu la patronal PIMEC, tal i com ho han exposat els seus responsables en un acte celebrat aquest dimecres al TecnoCampus de Mataró. La cita ha servit per analitzar les projeccions de l’economia per a aquest 2024 i les dades econòmiques des de la perspectiva territorial del Maresme.
PIMEC preveu un escenari de creixement econòmic a la comarca del Maresme més alt que el del conjunt del país, però ha alertat que cal millorar l’índex de productivitat. El director de l’Àrea d’Economia i Empresa de la patronal, Carles Mas, ha destacat que a la comarca les principals branques d’activitat són el comerç, l’hoteleria i la restauració i la construcció, amb sectors predominants d'economia tradicional i intensius amb mà d'obra.
A banda, des de PIMEC s'ha assenyalat que la indústria present al Maresme "aporta resiliència a l'economia de la comarca". Així mateix, s'ha recalcat el perfil d'empresa petita i familiar que predomina al territori. Mas ha detallat que el 86,9% són empreses amb menys de 10 treballadors i que generen el 56,7% de l’ocupació.
Pel que fa a Mataró, Mas ha explicat durant la jornada que el municipi compta amb “un gruix important d’empreses amb poca sensibilitat als cicles econòmics” i ha manifestat que el TecnoCampus és un element que contribueix a desenvolupar la competitivitat empresarial.
Durant l'acte també s'ha posat el focus en la sequera, quelcom que serà crucial a la comarca. Des de PIMEC s'apunta que “és un element que restarà creixement si es manté la fase d’emergència, ja que al Maresme hi ha 750 pimes directament afectades”. A més, la patronal ha alertat que “cal sumar la incidència que pot tenir la sequera en el sector turístic de la comarca, que compta amb 107 establiments d’allotjaments que donen ocupació a més de 1.500 persones”.