Ja pots consultar la teva vida laboral des el mòbil

Redacció

Ja pots consultar la teva vida laboral i cotització des del mòbil

La nova aplicació de mòbil, que es diu Importass, ofereix funcionalitats personalitzades per a autònoms, artistes, alumnes en pràctiques o persones empleades a la llar

 

El Ministeri de Seguretat Social ha llançat una nova aplicació mòbil anomenada Importass, que permet als usuaris consultar la seva vida laboral, accedir a informes i realitzar diferents tràmits relacionats amb la Seguretat Social directament des del seu telèfon. Aquesta aplicació ja està disponible tant per a dispositius Apple com Android, i facilita l’accés a informació clau per a treballadors, autònoms i altres col·lectius.

Una plataforma adaptada a cada perfil

Un dels aspectes més destacats d'Importass és la personalització que ofereix a cada tipus d'usuari. Hi ha perfils específics per a autònoms, empleats de la llar, artistes, i fins i tot per a estudiants en pràctiques, independentment de si aquestes són remunerades o no. Aquest últim col·lectiu s'ha integrat a la Seguretat Social des del gener, i els alumnes en pràctiques tenen ara la possibilitat de cotitzar.

Segons ha explicat el director general de la Tresoreria General de la Seguretat Social, Andrés Harto, aquesta iniciativa és especialment rellevant per als joves, un col·lectiu prioritari per a l'administració. Amb l'aplicació, els estudiants poden accedir fàcilment a la seva informació de cotització i consultar tots els tràmits relacionats amb les pràctiques formatives. Harto va destacar que actualment hi ha uns 700.000 alumnes en pràctiques que cotitzen a la Seguretat Social, i aquesta nova eina està dissenyada per facilitar-los l'accés a aquesta informació.

Funcionalitats i tràmits disponibles

L'app Importass ofereix una àmplia gamma de funcionalitats adaptades a les necessitats específiques de cada col·lectiu. Per exemple, els autònoms poden tramitar altes i baixes, modificar la seva base de cotització, simular les quotes mensuals segons els seus rendiments i consultar rebuts. A més, poden accedir a eines per calcular les seves cotitzacions i gestionar els seus pagaments de manera més eficient.

En el cas dels empleats de la llar i les persones que tenen treballadors contractats, l'aplicació permet calcular les quotes a pagar, gestionar altes i baixes, actualitzar els salaris o modificar les jornades laborals. Aquesta funcionalitat és especialment útil per a les famílies que contracten personal per treballar a casa, ja que els ofereix una eina senzilla per complir amb les seves obligacions legals.

Per al col·lectiu d’artistes, l’aplicació proporciona la informació i els tràmits necessaris per gestionar la seva situació professional. Això inclou la possibilitat de sol·licitar la devolució d'ingressos, donar-se de baixa del cens d'artistes o gestionar les situacions d'inactivitat laboral.

Una eina complementària

Durant la presentació de l'aplicació, la ministra d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, Elma Saiz, va subratllar que Importass no substitueix altres canals d'accés a la Seguretat Social, sinó que els complementa i amplia. La ministra va destacar que l’aplicació ofereix l'opció de rebre avisos personalitzats i notificacions, i permet accedir-hi amb identificació biomètrica (sempre que l'usuari hagi utilitzat prèviament el sistema Cl@ve Permanent).

A més, una de les grans avantatges d’aquesta nova aplicació és la possibilitat de descarregar documents i guardar-los directament al dispositiu mòbil, cosa que permet consultar-los sense necessitat de connexió a internet.

L’accés a l’aplicació es fa a través dels sistemes habituals, com el DNI electrònic, SMS, o la clau digital per a dispositius Android. Aquesta integració permet als usuaris mantenir la seguretat i la confidencialitat de les seves dades personals.

Amb aquesta nova aplicació, el Ministeri de Seguretat Social fa un pas endavant en la digitalització dels seus serveis, facilitant l’accés i la gestió de la informació per a milions de treballadors i estudiants. Importass es presenta com una eina pràctica, personalitzada i accessible des de qualsevol lloc, millorant la interacció entre la Seguretat Social i els ciutadans en un món cada vegada més connectat.

Font: ccma.cat