Foto de família dels guanyadors dels Premis FEM Mataró. Foto: Ajuntament

Vern Bueno Casas

Premis per a projectes de circ inclusiu, de professionalització i d'ecologia urbana a Mataró

Els premis FEM Mataró guardonen amb 10.000 euros iniciatives que fomenten la inclusió social, la captació de talent i la millora de la qualitat de vida i l'entorn natural de la ciutat

 

Els Premis Fem Mataró 2030, promoguts per l'Ajuntament tenen com a objectiu reconèixer i potenciar iniciatives d’innovació social que treballin per l’assoliment dels reptes de ciutat i potenciïn aliances sota un model de governança col·laborativa. Dimecres passat, dia 29, s'han lliurat els de l'edició de 2023, i han servit per guardonar un projecte de circ inclusiu, un de professionalitzar oficis i un d’ecologia urbana. La cerimònia dels premis, dotats cadascun amb 10.000 euros, es va celebrar a l'Espai Mataró Connecta, just després de la Festa del Voluntariat que va tenir lloc a la plaça de la Muralla. 

Pel que fa a la categoria Ciutat Inclusiva a la millor iniciativa per generar oportunitats per a la inclusió de totes les persones de la ciutat, la iniciativa guanyadora va ser l’Associació de circ social Col·lectiu la Crispeta amb el projecte Micel·li. El projecte consisteix en organitzar activitats vinculades a les arts circenses, en diferents sectors de la societat per fomentar la inclusió social, la igualtat d’oportunitats i combatre les desigualtats mitjançant l’ocupació i l’enfortiment dels llaços comunitaris.

El segon premi, de la categoria Ciutat del Talent a la millor iniciativa per captar, generar i retenir talent, va ser per la Federació d’Associacions i Gremis Empresarials del Maresme (FAGEM). En aquest cas la FAGEM va presentar la iniciativa Oficis de qualitat amb persones acreditades, que vol potenciar la formació i la capacitació de diferents col·lectius professionals, en diferents sectors i per retenir el talent, aconseguint la seva acreditació com a professionals i que puguin desenvolupar el seu ofici de forma professional a la ciutat.

El tercer premi, el de Ciutat Saludable i Ecològica a la millor iniciativa per millorar la ciutat, el seu entorn natural i la qualitat de vida va recaure pel projecte La Pinya Verda, barris en connexió. La seva impulsora és l'entitat Tarpunta, en col·laboració amb l’Institut Thos i Codina i l’Esplai la Tribu, i es duu a terme al barri d’Els Molins centrant-se en el treball en un hort en l’espai urbà on es fomenta la reducció de la petjada ecològica, la conservació i difusió del patrimoni natural, la biodiversitat i la reducció de la contaminació, entre d’altres.  

Els Premis FEM Mataró 2030 es van entregar a l’Espai Mataró Connecta en una cerimònia que va comptar amb la presència de les entitats que han presentat 16 projectes a la convocatòria. Abans de l’entrega dels premis, es va celebrar la Festa del Voluntariat en un nou format a la plaça de la Muralla, a l’aire lliure amb carpes d’entitats que necessiten persones voluntàries i activitats dinamitzadores.

L’alcalde, David Bote, va entregar el primer dels Premis FEM Mataró Agenda 2030. Enguany es van presentar 16 projectes. Abans va tenir lloc la Festa del Voluntariat que es va celebrar a la plaça de la Muralla, en un nou format En aquest espai es van situar diferents entitats de la ciutat que compten amb persones voluntàries en el seu dia a dia i també es van fer diferents actuacions i tallers.