Són més de 700 m2 d’espai destinats a la incubació de projectes que tenen la fabricació additiva com a vector de competitivitat i innovació. Es diu Thinkin 3D Mataró i vol ajudar a contribuir a la innovació en les operacions, els processos productius i els models de negoci. Un punt de suport, una acceleradora a disposició d’empreses i emprenedors del territori.
Aquest equipament singular neix per canalitzar cap a la realitat empresarial les oportunitats que suposen les tecnologies de fabricació additiva, i ho fa posant a l’abast de pimes, micropimes, start-ups i emprenedors 700 m2 d’espai dividits en tres ambients diferenciats.
La zona d’activitat empresarial té espais d’oficina i de reunió que s’adapten a les necessitats de les empreses incubades, mentre que la zona d’activitat divulgativa i social està pensada per desenvolupar accions expositives, de capacitació i divulgació. L’espai més diferencial, però, és el TechLab, la zona de laboratori de fabricació on ja està instal·lat l’equipament de primer nivell per a la fabricació additiva, que inclou tant maquinària per al disseny, com també per a la impressió, el tall i la neteja dels prototips.
A disposició de les empreses del sector
Durant l’acte d’inauguració, Josep Lluís Checa, director general del TecnoCampus, ha destacat el fet que “la incubadora és un projecte emblemàtic i singular que aprofita les sinergies d’integrar-se en l’ecosistema d’innovació del TecnoCampus i que incorpora maquinària puntera per acostar la impressió 3D a la realitat de les empreses de l’entorn”. Per la seva banda, el director general de la Fundación Incyde, Javier Collado, ha volgut recordar que ThinkIn 3D “reforçarà l’eficiència de sectors consolidats com el de la salut, l’automoció, la indústria tèxtil i molts altres amb gran presència i tradició a Catalunya”.
La inauguració també ha comptat amb la participació de David Bote, alcalde de Mataró, que ha posat de relleu “l’empenta que els darrers anys la ciutat ha volgut donar als projectes que impulsen una nova mirada envers la sostenibilitat empresarial”.