Manuel Cusachs

Agost de 1910

Despeses de la Festa Major
L’Ajuntament es va gastar un total de 2.212, 64 pessetes per la Festa Major i en les que no hi entraven els actes religiosos. Aquesta quantitat va servir per pagar les factures de la Banda Major de Alba de Tormes, 600 ptes.; premis per les regates, 975 ptes.; per l’aeronauta Paufula (196); a Hijos de Francesc d.A. Carreras, per la Copa concurs de regates (220); a Miquel Montells per premis del concurs de sardanes (200); per el descompte del 1,20%, 21,64.

Aigua fresca de Sant Albert
El diumenge 7 va tenir lloc a la porta principal de l’església parroquial de Sant Joan i Sant Josep, amb motiu de la festivitat de sant Albert de Sicília, oferint als fidels la tradicional “aigua fresca de Sant Albert”, que havia estat molt popular entre el veïnat en temps que el temple era convent dels Carmelites Descalços, celebrant-se a primera hora la benedicció de l’aigua extreta de la cisterna de l’antic convent.

Serenates a diversos carrers
El diumenge 7 va tenir lloc, amb una notable concurrència de públic, la serenata del carrer de Santa Teresa en la que hi va haver els festeigs que se solen fer en aquestes festes de carrer. El carrer estava il·luminat amb fanalets de colors. A la nit va tenir lloc l’acte més important de la festa amb un magnífic ball a càrrec de l’orquestra local “Tell y Jofre”.
El dissabte 13 i diumenge 14 van tenir lloc les serenates dels carrers de Porta de Batlleix i de Caputxines. L’empresa Viada es va fer càrrec d’adornar i il"luminar-lo i el ball anà a càrrec de l’orquestra “Nova Iluro”.

Baralla al carrer de l’Havana
El divendres dia 12 al carrer de l’Havana hi va haver una baralla entre gendre i sogre per qüestions familiars. Durant la disputa el gendre es va treure una pistola disparant contra el seu sogre que el ferí al pit. Aquest fou atès pel metge de l’Hospital senyor Viladevall i el municipal senyor Genissans. El sergent de la guàrdia civil i el jefe de vigilància es dedicaren a cercar al culpable de l’atemptat el qual un cop detingut va ser traslladat el cuartelillo de l’Ajuntament i posteriorment a la presó del partit passant a disposició del senyor Jutge.

“Puerto y ferrocarril”
El Diario de Mataró y su Comarca, del dia 18, publica un extens article signat per J.R. y P. Que parla de dos aspectes que manquen a Mataró, el port pesquer i el ferrocarril de Mataró a Granollers subtitulat “Cuestión de vida o muerte para Mataró”.

L’article es remet a un altre escrit aparegut al periòdic Crónica Mataronesa l’any 1867 en el que ja es parlava de la importància per a Mataró de tenir un port pels nostres pescadors però també per potenciar el comerç marítim. I la necessitat d’expandir la comunicació terrestre amb la creació d’una via fèrria entre Mataró i Granollers o entre el Maresme i el Vallès. L’escrit acabava dient:”El dia en que se inaugure el ferrocarril de S. Juan (de les Abadesses) sin tener Mataró su Embarcadero empezado, ese camino se le habrá cerrado, y deploramos todos no haber tenido suficiente energía para realizar la única obra que puede devolver a Mataró su propiedad y su riqueza.”.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive