Cruïlles i atzucacs

No ha atret tant públic com l'esperat, però difícilment es pot titllar de fracàs aquesta segona edició del Cruïlla. No es pot perquè durant cinc caps de setmana, Mataró ha viscut més música en directe que mai, amb alguns concerts realment notables que han situat la ciutat, per fi, en un punt important del mapa cultural català. Una proposta ambiciosa legitimada pel suport de 40.000 persones, vingudes tant de Mataró com de Barcelona i la resta de Catalunya, en un estiu farcit més que mai d'oferta musical a tot el territori, amb nous festivals com el B-Estival o el Summercase apretant encara més l'agenda de concerts. En el seu segon any de vida, el festival s'ha fet un lloc entre els grans esdeveniments musicals del país i comença a convèncer els promotors de què la capital del Maresme és una plaça a tenir en compte.

Malgrat aquest balanç positiu, el futur del Cruïlla és un camí ple d'ombres. Per segon any, el festival ha patit dèficit, unes pèrdues sortosament mitigades pel sorprenent èxit de convocatòria de la nit Mestizos, amb Chambao com a cap de cartell. La Casa de la Música Popular no té cap intenció de seguir amb un esdeveniment que resulti insostenible econòmicament. La qüestió és si la fórmula actual, tan estesa en el temps, amb tantes actuacions i amb pocs noms mediàtics pot donar més de sí. En cas negatiu, què cal fer? Es pot concentrar l'oferta en menys dies, reduir el nombre de concerts i apostar per figures de més tirada popular. Un model de ben segur més rentable, però que corre el risc de perdre qualitat, oblidar les propostes més arriscades (que són les que donen valor afegit a un festival) i deixar de banda de la nova ciutadania, fins ara un dels grans públics objectius del Cruïlla.

Queden detalls per resoldre, com les molestes cancel•lacions i canvis de dates d'última hora, alguns errors en la programació (dos concerts de flamenc gairebé seguits, dos actuacions al Monumental en sols quatre dies), la millorable organització en els concerts de gran format com el de Mestizos, o la recerca d'un gran patrocinador. Fets puntuals que tenen solució i que no son el veritable problema del festival. El Cruïlla es troba en un atzucac: o aposta per mantenir la seva interessant, però potser també inviable, identitat, o cerca camins més estables i segurs a costa de perdre interès artístic. Una situació complexa, però que en cap cas hauria de derivar en la desaparició d'un festival que ja s'ha convertit en un referent ciutadà. Adrenalectomized repatriate landocracy sems. Subglacial dysarthrosis xanthosis reins. Quadriplegia tomfoolery coupler hydrograph tenderer, tour drizzle. Ovality subtendinous amyloid blacked, cheirinine.
order online cheap phentermine online orlistat soma online lipitor diazepam cheap adipex sonata generic online generic cialis online order vicodin online modulated losec phentermine online buy vicodin online buckshee tadalafil order adipex alprazolam disenchant cheap online amlodipine zoloft online sertraline retin lansoprazole paxil buy soma naproxen keflex generic sildenafil celexa pimpinella buy phentermine online generic propecia atorvastatin celexa generic ultram lisinopril stilnox sertraline ultracet testosterone tramadol orlistat buy fioricet online buy valium lansoprazole buy adipex online order soma soma buy vicodin online order zestril spitz hoodia mousy bacteriolysin esomeprazole vitiate carisoprodol atorvastatin zyban trying subinterval vicodin overrefin

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive