Lázaro Ferré acumula més de 40 anys de trajectòria artística. Nascut a Barcelona l’any 1945, va rebre el seu primer premi l’any 1968, quan estudiava a l’Escola Superior de Belles Arts Sant Jordi, i va protagonitzar la seva primera exposició individual l’any 1973. El seu currículum expositiu inclou més de 50 mostres individuals i col·lectives. Així que d’experiència i trajectòria no n’hi falta a aquest pintor, afincat des de fa un parell de dècades a Sant Vicenç de Montalt. Ferré és el protagonista de l’exposició del mes de març a l’Espai Capgròs, que s’inaugura el proper dijous dia 3 a 2/4 de 8 del vespre.
Les pintures de Ferré han destacat sempre per les seves figures geomètriques, que disposa en diferents nivells i se superposen en transparències que acaben generant formes reals. Es tracta per tant d’una obra figurativa, però a l’hora amb un punt màgic, de misteri i de sensualitat. Sovint les formes no són evidents, sinó que tan sols s’intueixen. L’artista explica que des del 2012 aquesta tendència s’està accentuant, i que malgrat que no pot dir que hagi abandonat la figuració, les seves obres han guanyant un punt abstracte.
“Estic en una nova fase”, afirma el pintor santvicentí. Això es nota especialment en la predilecció que està mostrant pel collage, que doten les seves peces d’una gran intensitat en la seva expressió plàstica. Durant aquest període, Ferré ha redescobert el gravat, passant pel taller de Joan Barbarà, gravador d’artistes com Miró, Picasso o Matisse. De tot plegat se’n transmet una etapa de “més llibertat creativa”. Entre els seus darrers treballs hi destaca una obra per a la Sinagoga de Barcelona. Tot plegat es veurà aquest mes a l’Espai Capgròs.
-
Comentaris