Alba Bonamusa. Foto: Atelier Photo / Josep Arnau

Alba Bonamusa aconsegueix una plata històrica amb Espanya al Mundial

El combinat estatal perd la final davant Rússia per 9-7.

Alba Bonamusa tanca un 2016 de somni amb una medalla de plata. La que va aconseguir aquest diumenge a Auckland, Nova Zelanda, amb la selecció juvenil de waterpolo. Espanya va arribar a la final on l'esperava Rússia, l'únic equip amb el que havia perdut en fase de grups, i tot i plantar cara no va poder superar al combinat de l'est i va acabar claudicant per 9-7. Una plata, en tot cas, històrica per una generació de jugadores que puja amb molta força. L'any de Bonamusa és gairebé únic: Plata a l'europeu júnior, campiona de Copa de la Reina, de la Copa LEN i plata al Mundial juvenil.

El partit amb les russes no va començar gens bé, amb les rivals marcant el ritme i posant-se per davant 3-1 en el primer període. A l'inici del segon quart, Bonamusa retallava diferències i Baringo empatava el matx. Al descans el matx estava 4-4.

A la represa, però, Rússia tornava a avançar-se amb dues dianes. Espanya intentava reaccionar però finalment el partit es posava 7-5 en acabar el període. En el darrer, Espanya encara va intentar canviar el signe del partit i el va ajustar fins el 8-7. Tot estava obert a dos minuts pel final, però un gol de les russes va acabar per enterrar les opcions espanyoles.

Gran participació de Bonamusa durant tot el campionat. Dissabte, de fet, va anotar tres gols en la victòria d'Espanya davant Itàlia que ja assegurava com a mínim la medalla de plata aconseguida.