L’any 2024 l’Assolim Centre Natació Mataró va guanyar la Divisió d’Honor del waterpolo espanyol. Van ser les millors. No hi ha discussió i les lligues serveixen per això, per deixar-ho clar. Aquest serà el relat de la història i aquesta és l’única veritat. El 31 de maig, a la Joan Serra, es va viure amb emoció quelcom que havia estat molt anhelat. Guanyar altre cop la lliga i fer-ho, a més, a dins de l’aigua, amb el públic i la gent del club allà, sonant El Bequetero i consumant la validesa d’una aposta esportiva de riscos sostinguda els darrers anys pel club amb aquest equip.
La lliga va ser la torna d’una temporada difícil. També l’estació final de moltes jugadores de la millor classe mundial que van fer les maletes deixant Mataró enrere. La temporada actual, amb un equip molt renovat, està sent difícil. Clarament figues d’un altre paner.
Però tornem a la victòria a la lliga. Un play-off incommensurable va ser el millor contrast a la gran decepció d’una Final a 4 de la Champions nefasta jugada al CN Barcelona. L’equip va arribar al final fatigat i pressionat però va despatxar al Sabadell -el rival empipador de sempre- a les semifinals i després al Sant Andreu a la final. Va ser un acte de justícia esportiva, un premi merescut per l’equip. Campiones 2024. I punt!
Lamine Yamal és el millor jove del món
Lamine Yamal segueix col·leccionant títols i guardons als seus 17 anys i ja ha sortit a la portada com el gran protagonista de l’any. El darrer títol va ser aquest desembre quan va ser coronat com a millor jugador jove d’Europa amb el Golden Boy, premi que lliura el diari italià Tuttosport i que ningú abans havia aconseguit en una edat com la del mataroní. D’aquesta manera, el jugador blaugrana tanca un 2024 impressionant en el que ha guanyat l’Eurocopa amb Espanya i també ha estat reconegut amb el premi Kopa com a millor jove de l’any durant la gala de la Pilota d’Or, moment en el que va aprofitar per recordar les seves arrels parlant de la capital 304, en referència al barri de Rocafonda.
El via crucis del CE Mataró no s’acaba
Amb l’excepció important del seu primer equip femení, que realment té una dinàmica diferent, el CE Mataró ha tancat un 2024 que més que a una temporada normal s’assembla més a un via crucis. La crisi esportiva i institucional -amb canvi de junta i president inclosa- s’ha cobrat diverses víctimes com canvis de tècnics, de plantilla, un descens o sonores derrotes. A Segona Catalana les coses també costen i una de les poques notícies positives és el grup d’animació juvenil que s’hi està creant, donant ambient als partits del Camp del Centenari. El club que porta el nom de la ciutat segueix maldant per a recuperar nivell. Que la pilota entri i l’estabilitat ajudi és la voluntat compartida al club.
Un or olímpic ‘made in Llavaneres’
Un campió olímpic nostrat. El 2 d’agost a la badia de Marsella es va poder viure una gesta: Florian Trittel guanyava juntament amb Diego Botín la medalla d’or dels Jocs Olímpics de París 2024 en la classe 49er. La candidatura de Trittel era ferma: la parella era favorita ja abans de començar les regates i un cop a la mar va fer bons tants anys de formació com a esportista del CN Balís de Sant Andreu de Llavaneres i va aprofitar la seva oportunitat d’or.
Com no podia ser d’altra manera, la medalla va ser molt celebrada al municipi i al club maresmenc, que setmanes després van homenatjar un Florian Trittel que des de l’estiu va tot el dia amb un somriure d’orella a orella.
Repte pel 2025: La lenta millora de les instal·lacions municipals
L’obra és espectacular i sobta quan vas o vens per Cirera si fa temps que no hi havies passat. Parlem de la coberta de la posta esportiva de Cirera, al costat de l’escola que porta el nom del barri i a l’altra banda de la pastilla d’equipaments esportius que fan els pavellons Teresa Maria Roca, Jaume Parera i el camp Melero. Està veient la llum una instal·lació a l’aire lliure en un modern espai poliesportiu cobert. Amb un pressupost d’1,9 milions d’euros i un termini d’execució previst d’un any i tres mesos, s’espera que l’equipament estigui enllestit ben aviat. Aquesta nova pista, similar a altres cobertes recentment a la ciutat, com les del Sidral o l’Eusebi Millán, donarà servei a més de 220 esportistes de patinatge artístic i hoquei patins, a més dels alumnes de l’Escola Cirera que hi accedeixen directament. També estarà disponible per a ús lliure quan no hi hagi activitats dirigides, ampliant les opcions esportives per a la comunitat.
El següent pas en la millora de les instal·lacions esportives municipals serà la reforma del Palau Josep Mora, prevista per al 2025. Amb una inversió de 500.000 euros, l’Ajuntament de Mataró adequarà aquest espai històric a les normatives de seguretat actuals. Situat al costat del Parc Central, el Palau Josep Mora és un símbol de l’esport mataroní i una de les instal·lacions més emblemàtiques de la ciutat. Aquesta reforma busca garantir la seva continuïtat com a referent esportiu i cultural, tot preservant la seva essència i funcionalitat. La reforma del Mora és un dels aspectes negociats per l’entesa de pressupostos local entre el govern i Junts per Mataró.
Tot i aquestes inversions, la ciutat encara té pendent l’elaboració d’un pla específic per a la millora de les seves instal·lacions esportives. L’elevat ús de totes elles i l’alta demanda d’espais evidencien la necessitat d’una planificació més estructurada per donar resposta a les necessitats creixents de clubs, escoles i esportistes. Aquest pla endreçat podria ajudar a optimitzar els recursos i garantir que Mataró compti amb una xarxa esportiva adequada al dinamisme de la seva població.
Les notícies més importants de Mataró i Maresme, al teu WhatsApp
- Rep les notícies destacades al teu mòbil i no et perdis cap novetat!
- Entra en aquest enllaç, fes clic a seguir i activa la campaneta
Comentaris