Foto d'arxiu del CN Mataró. Foto: R.Gallofré

L'Assolim CN Mataró perd la Supercopa d'Espanya

L'equip de Dani Ballart cau a casa davant el Sant Andreu (5-10)

image (3)

Campió de lliga, Assolim CN Mataró, contra campió de copa, Sant Andreu. Aquest migdia s'ha jugat a la piscina del Centre Natació Mataró un dels millors partits de waterpolo que es pot veure a nivell estatal i també arreu del continent. El conjunt de la capital del Maresme, que ha hagut de refer la plantilla després de veure com marxaven al Sabadell jugadores importants, casos d'Aarts, Van de Krats o Keszthelyi, però també, per exemple, Anni Espar, que ha tornat al Mediterrani, ha perdut amb el Sant Andreu de les cinc campiones olímpiques.

Elena Ruiz ha fet el primer gol del partit quan ja s'havia jugat més de la meitat del primer quart (0-1). El Mataró ha aprofitat la seva quarta superioritat per empatar. Morgan McDowall, màxima golejadora de l'últim Mundial, ha fintat amb frenesí fins trobar el forat (1-1). Així s'ha arribat al final del primer període. Màxima igualtat.

Ari Ruiz ha tornat a avançar el Sant Andreu en els primers minuts del segon quart. Queralt Antón, de només 16 anys, ha fet el tercer (1-3) i, a partir d'aquí, l'intercanvi de cops ja perjudicava al conjunt de casa. Maria Palacio ha contestat al gol de Martina Claveria (2-4) i tot seguit Ari Ruiz ha començat a obrir escletxa (2-5). Així s'ha arribat al descans llarg.

El CN Mataró no s'ha trobat còmode en cap moment. Sense fluïdesa ofensiva, i amb Martina Terré segellant la porteria del Sant Andreu, veia com passaven els minuts del tercer quart sense poder apropar-se en el marcador. A l'altra punta de la piscina, en canvi, Ari Ruiz, amb el seu tercer gol del dia, i Gisel·la Farré, feien la ferida més gran (2-7). Ballart ha demanat temps mort per aturar la sagnia. No hi ha hagut més gols en el parcial. El Mataró, inoperant en atac, no n'ha fet cap durant aquest tercer quart.

Ja en l'últim, el Sant Andreu ha seguit controlant la situació i ha fet el vuitè. Martina Claveria s'ha rebel·lat fent el tercer i el quart gol del Mataró, tres gols en total per a la juvenil de l'equip, però ja era massa tard. El conjunt visitant, còmode i tranquil amb encara quatre gols d'avantatge (4-8), ha gestionat la diferència fins a la botzina i encara l'ha pogut ampliar una mica més amb un gol de Marina Cordobés a dos segons del final d'aquesta Supercopa (5-10).