Una acció del partit a Sabadell. Foto: Laia Sala.

L’Assolim elimina el Sabadell i jugarà la final de la lliga

L’equip que entrena Dani Ballart es desfà del campió de 20 de les últimes 24 lligues per la via ràpida, dos partits a zero

“És la primera vegada des que estic aquí que una sèrie Mataró-Sabadell es tanca amb un 2 a 0. Fins ara sempre havíem arribat al tercer partit. A més, és la primera vegada en aquest segle que el Sabadell no jugarà la final. Molt contentes perquè hem aconseguit una cosa històrica. Ara som on volíem ser a principi de temporada”. L’entrenador de l’Assolim CN Mataró, Dani Ballart, valorava amb aquestes paraules la fita que el seu equip va aconseguir ahir al vespre.

La victòria de les mataronines a la piscina del Sabadell, 9-11, tancava per la via ràpida aquesta sèrie de semifinals del playoff al títol. Gràcies també al triomf a casa en el partit que s’havia jugat dimecres (13-12), el Mataró certificava la seva presència a la final. Ho feia després de superar una eliminatòria amb “partits trepidants”, segons apunta Ballart, i deixant fora de la lluita pel títol de lliga a un equip, el Sabadell, que n’ha guanyat 20 de les últimes 24. El campió d’Europa de les últimes dues temporades, aquesta i la passada, no podrà jugar la final pel títol de lliga per primera vegada en aquest segle XXI (en any de pandèmia el Sabadell va ser tercer però no es van jugar eliminatòries).

El CN Mataró va començar amb força aquest segon partit decisiu de la sèrie contra el Sabadell. Un 1-3, en els primers instants del segon quart, va ser la primera diferència significativa. A partir d’aquí, de totes maneres, el Sabadell va respondre amb contundència ofensiva. Va fer cinc gols abans del descans llarg i es va situar per davant (6-4). Les coses es van ajustar durant el tercer període (8-7) i tot quedava obert abans del darrer quart, moment en el qual el Mataró va tornar a defensar de manera exemplar i va mostrar la determinació necessària en atac. Parcial d’1 a 4 i la final ja era una realitat (9-11).

“La final és contra un equip, el Sant Andreu, que jo anomeno baby boom perquè s’han conjuntat de manera extraordinària com a grup i estan fent una temporada boníssima: campiones de copa, bronze a la final four de la Champions... juguen de manera fantàstica i ho haurem de preparar tot molt bé, estudiar-les molt bé, i sobretot intentar parar la seva gran estrella, que és l’Elena Ruiz”. Dani Ballat confia en el bon moment del seu equip per guanyar aquesta final, que comença dimecres amb el primer partit a Sant Andreu.