Un partit de l'Assolim CN Mataró. Foto: R.Gallofré

L'Assolim guanya el primer partit de la final contra el Sant Andreu

El conjunt de Dani Ballart acaricia el títol, el primer que guanyaria en un play-off (8-10)

Primer atac del partit i primer gol de l'Assolim CN Mataró. L’hongaresa Rita Keszthelyi, de vaselina, firmava una gran acció individual. El Sant Andreu, de totes maneres, sabria reaccionar amb dos gols seguits. El segon dels quals era obra d'Elena Ruiz, la millor jugadora del conjunt que avui exercia com a local, segons paraules de Ballart.

Encara dins del primer període, Cristina Nogué empatava a dos aprofitant la primera acció del CNM en superioritat. Rita Keszthelyi, de penal, feia el tercer del Mataró (2-3). Crespí responia empatant de nou (3-3). L'intercanvi de cops era frenètic. Simone Van de Kraats i Rita Keszthelyi, novament de vaselina, situaven el primer avantatge de dos gols (3-5) i així acabava el quart inicial.

El segon període començava amb un gol de Sílvia Morell en un bon contraatac (3-6). Vivian Sevenich mantenia la diferència treballant a la boia (4-7) i Martina Claveria, culminant una jugada col·lectiva (5-8). Abans del descans llarg el Sant Andreu avisava que seguia dins del partit (6-8).

El tercer quart ha sigut de les defenses i un parcial de 2 a 1 ho deixava tot obert. El desenllaç prometia emocions fortes (8-9). A l'hora de la veritat, el Mataró ha segellat la seva porteria i no ha concedit res més. L'equip de Dani Ballart ha sentenciat amb el 8 a 10 i s'ha fet fort defensant amb autoritat.

Si l'Assolim guanya divendres a casa serà campió de lliga. Seria, en total, la segona vegada en la història del club i la primera que ho podria celebrar a la piscina. La lliga del 2020, aturada per la pandèmia, es va decidir a favor del Mataró perquè en aquell moment era líder del campionat. No es va jugar el play-off tradicional. Si el conjunt de Ballart no sentencia el títol divendres, tindrà una nova oportunitat diumenge. En aquest cas, el partit definitiu es jugaria a Barcelona.