El CA Laietània busca la permanència a la Primera Estatal femenina

L'equip viatja a Burgos per evitar la setena plaça, que suposaria el descens de categoria

L’equip femení del C.A. Laietània defensarà la seva plaça a la Primera Divisió del Campionat d’Espanya de Clubs aquest dissabte per la tarda a Burgos en l’encontre heptagonal per la permanència. En aquesta final hi participen els 7 equips pitjor classificats en les 2 primeres jornades classificatòries i només el darrer perdrà la categoria. Cal dir que la normativa ha canviat i ara la final és a una atleta per prova mentre que abans era a dos atletes per prova i amb només 4 equips. A priori això hauria de beneficiar a les mataronines que tenen millors primeres espases que no pas una gran densitat d’atletes. El CAL s’enfrontarà al Tenerife Cajacanarias, SF Lucus Caixa Rural de Lugo, Juventud Elx Arosa, Lleida UA, Anta Banderas FDR de Burgos i At. Femenino Celta de Vigo.

El CAL no hauria de tenir problemes per salvar-se si es té en compte els darrers enfrontaments amb alguns d’aquests equips. Fa 2 setmanes a Mataró ja va batre al Tenerife i al Lucus (equip que també va perdre amb el CAL en la final d’ascens a 1a 2010), i el passat diumenge va superar al Lleida, rival que també va caure en front de les mataronines a la final de la permanència 2011. La resta d’equips no s’han enfrontat mai a les laietanenques.

Mirant el quadre de sota (a 2 atletes per prova), el Lucus i les locals del FDR semblen les que corren més perill de baixar ja que no han guanyat a cap equip a les fases prèvies i ambdós equips provenen de la 2a Divisió. A continuació el Lleida sembla el tercer equip més fluix, mentre que el CAL hauria de moure’s entre les 4 primeres posicions contra clubs que l’any anterior van obtenir millors classificacions. Si el CAL acaba entre els 4 primers equips haurà millorat el rendiment de l’any passat.