L'Homs comença la lliga guanyant a casa.

L’Homs UE Mataró arrenca amb triomf a casa

L’equip de la capital del Maresme s’imposa al Palma (76-69)

image (3)

Estrena victoriosa a casa de l’Homs UE Mataró. El conjunt que aquesta temporada entrena Sergi Fortes, ex del Vic, s’ha desfet del Palma gràcies a la constància i a l’esforç col·lectiu. D’aquesta manera, l’equip de la capital del Maresme suma la primera victòria en aquesta nova temporada, la segona consecutiva a LEB Plata.

El partit, com gairebé sempre en aquesta categoria, ha sigut igualat. Al final del primer quart, el marcador n’era bona mostra: 20-20. Al descans, l’avantatge local era mínim (38-35). Els mateixos tres punts de diferència es mantenien com a coixí de l’Homs just abans del període decisiu (55-52). L’últim parcial, com el segon, ha tornat a ser favorable a la UEM i la victòria s’ha quedat a casa (21-17). A l’hora de la veritat, els mataronins han sabut jugar amb més encert i tranquil·litat (76-69).

L’Homs ha treballat bé els seus atacs per així poder forçar situacions de tir lliure. N’ha llançat més del doble que el seu rival (32 a 14) i també s’ha mostrat més encertat en aquesta distància (78% a 43% de precisió). D’aquesta manera, la UEM ha compensat un partit més aviat discret en triples (5/25). En l’apartat defensiu, l’equip de Sergi Fortes ha forçat 25 pèrdues del Palma i ha concedit menys de 70 punts.

Jordi Boix, nou fitxatge procedent també del Vic, com el seu entrenador, ha destacat especialment en el capítol d’actuacions individuals. El base ha anotat 20 punts (8/8 en tirs lliures i 2/2 en triples) i també ha recuperat tres pilotes. Boix ha sigut el jugador amb millor valoració del partit, però no pas l’únic que ha aportat xifres notables a la victòria mataronina. Jordi Juanola, autor de 17 punts, ha sigut el segon màxim anotador del partit.

L’equip de Mataró visitarà el Llíria en partit de la segona jornada de lliga.