Un moment del partit. Foto: R.Gallofré

El nou CE Mataró cau a casa en el debut a la lliga

El Molletense aprofita els contraatacs per fer gran la ferida (0-3)

“És una derrota dura, que fa mal als ulls. 0-3 a casa a la jornada 1 és lleig, és poc estètic. No hi ha excuses.” Clar i català l’entrenador del CE Mataró, Mario López, a l’hora de valorar el primer resultat de la temporada. De totes maneres, té una explicació futbolística molt evident: el Molletense va saber defensar aculat i amb les línies molt juntes i, després, aprofitar els errors del Mataró per castigar el conjunt groc-i-negre al contraatac.

“No vam estar bé tàcticament. Ells van venir amb un 4-1-4-1, amb un bloc molt baix i esperant el nostre error. Quan has de portar el pes del partit i proposar tu tota l’estona, has d’estar molt atent a no cometre errades a zones compromeses”, explica el tècnic del conjunt local. El primer gol, minut 32 de partit, arriba amb el Mataró atacant i buscant el forat per erosionar la defensa visitant. En aquest escenari, una pèrdua de pilota va propiciar el contraatac del Molletense i el gol de Diallo (0-1).

Encara abans del descans, i després d’un córner a favor, el Molletense va recollir el refús del porter i va aprofitar la passivitat dels mataronins a l’hora de lluitar per la pilota per trenar la jugada del segon contraatac que acabaria amb gol. Era el minut 43 i Balcarreras situava el 0 a 2 en el marcador. El CE Mataró havia vist com el rival feia dos gols malgrat passar gairebé tota la primera part tancat a la seva pròpia meitat del camp.

Els locals van dominar la segona part, amb canvis al descans que buscaven més ordre però també profunditat en els atacs. Un xut al pal i diverses jugades dins l’àrea del Molletense haurien pogut posar emoció al tram final, però el marcador ja només es mouria en el temps afegit. Mateo va veure el porter del Mataró avançat i, des del mig del camp, va fer el 0 a 3 que tancava el partit.

“Toca seguir. Ja havíem comentat internament que fins la jornada 8, més o menys, nosaltres no estaríem fets. Estem molt contents amb la plantilla que tenim i ara estem confeccionant el puzle. Quan estigui fet, això serà una altra cosa”, assegura Mario López. L’entrenador del CE Mataró és ben conscient que plantejaments rivals com el del Molletense s’aniran repetint durant la temporada. El conjunt de la capital del Maresme treballa ara per contrarestar-los.