Les campiones d'Europa. Foto: FC Barcelona.

Ona Batlle i Marta Torrejón, campiones de la Champions amb el Barça

Les futbolistes maresmenques es proclamen campiones d’Europa després de superar a l’Olympique de Lió amb el seu equip (2-0)

Ona Batlle i Marta Torrejón són campiones d’Europa de futbol. La vilassarenca, per primera vegada. La mataronina, per tercera. El seu equip, el Barcelona, va derrotar ahir a la tarda a l’Olympique de Lió en la final disputada a Bilbao. El partit va acabar 2 a 0, amb gols d’Aitana Bonmatí i Alèxia Putellas.

És la tercera vegada que el femení del FC Barcelona guanya la Champions League. Després dels èxits en les temporades 2020-21 i 2022-23, arriba una nova Copa d’Europa a les vitrines del conjunt blaugrana. L’equip que entrena Jonatan Giráldez ha firmat una temporada perfecta perquè, a banda del màxim títol continental, també ha guanyat la lliga, la copa i la supercopa. Pòquer de trofeus.

L’Olympique de Lió, amb vuit títols de Champions en el seu palmarès, és el gran dominador de la competició. Durant la dècada passada en va guanyar set, cinc de les quals de manera consecutiva. L’any 2022, el conjunt francès va aixecar la seva vuitena Copa d’Europa superant el Barça a la final. Era la segona vegada que l’Olympique guanyava una final contra l’equip de la capital catalana. Ahir, a Bilbao, les blaugrana van poder desterrar a la seva bèstia negra.

El partit va ser igualat. El Lió va tenir un parell de bones ocasions per avançar-se en el marcador. No les va aprofitar. El Barça va acabar millor la primera part i també va generar perill. A mesura que el duel avançava, el conjunt blaugrana va saber imposar el seu estil de toc i, d’aquesta manera, superar la contundència física de les franceses. El gol de Bonmatí, en el 63’, va resultar clau. Putellas va sentenciar amb el 2 a 0 en el 95’. Ona Batlle va entrar com a suplent poc després del primer gol. Marta Torrejón va veure el partit des de la banqueta.