Un derbi de Mataró. Foto: R.Gallofré

Victòria del Talenom Boet en l’estrena a la lliga

Les de Mataró s’han desfet del Maristas Coruña (66-52)

image (3)

Primer partit de la temporada i primera victòria a casa. El Talenom Boet ha començat amb alegria la nova campanya a la Lliga Femenina 2. L’equip de la capital del Maresme ha sigut millor en el tir exterior i ha solucionat el partit després del pas per vestidors.

El conjunt gallec ha marxat al descans amb un lleuger avantatge en el marcador (29-32), però s’ha encallat en atac durant el tercer període. El Boet ha ajustat la defensa i només ha concedit tres punts en aquest quart. El parcial, de 14 a 3, capgirava el partit.

El Maristas ha tornat a veure cistella en l’últim període, però el Boet també ha augmentat la seva producció ofensiva. El 23-17 del quart ha permès, fins i tot, augmentar l’avantatge local al final del partit (66-52).

L’equip de la capital del Maresme ha sigut millor en triples (33% d’encert per només un 13% del conjunt de Galícia), i també ha seleccionat millor els seus atacs (12 pilotes perdudes per 18 del rival). Ha treballat bé en defensa per recuperar-ne el doble que el Maristas (10 a 5) i també ha tancat prou bé el rebot defensiu (26 en total).

En l’apartat individual, ha destacat el partit de tres jugadores: Anna Gamarra (18 punts amb un 3/4 en triples i 4 rebots), Sònia Sardà (15 punts i 4 rebots) i Ari Magriñà (10 punts i 6 rebots). Queralt Coll, amb 7 punts i 8 rebots, també ha firmat bons registres.

En la segona jornada de lliga el conjunt de la capital del Maresme es desplaçarà al País Basc, concretament a Galdakao, per jugar a la pista de l’Ibaizabal. El dia 19 d’aquest mes ja tindrem el primer derbi de la temporada: Talenom Boet i RomaKuruma UE Mataró es veuran les cares a l’Eusebi Millán.