L'Ajuntament segueix treballant per atreure patrocinadors que ajudin a sufragar la propera edició de la Festa Al Cel. De moment ja n'ha "fitxat" suficients com perquè el 25% del cost de l'esdeveniment, xifrat en 520.000 euros, vagi a càrrec d'empreses i entitats privades, una xifra que ja supera la registrada l'any passat. La regidora de Promoció Econòmica, Dolors Guillen, explica que l'objectiu és aconseguir el màxim possible d'ingressos externs per finançar la Festa. "Si és el 50%, perfecte, i si arribem al 60, doncs encara millor", assegura.
Segons Guillen, les negociacions amb possibles patrocinadors estan sent més senzilles enguany que en les edicions anteriors. La regidora considera que la propera Festa al Cel, la tercera que se celebrarà a Mataró, serà la de la "consolidació" de l'acte a la ciutat. "Moltes empreses ens estan dient que sí, que aquest any volen apostar-hi, després d'haver vist com han anat les dues primeres edicions", assegura. Tot i que no s'ha avançat cap nom en concret, la regidora apunta que entre els patrocinadors n'hi had e diferent índole, des de marques petites que fan aportacions reduïdes fins a empreses grans amb inversions més voluminoses. Moltes d'elles en espècies i no en cash. "Però això ja ens permet reduir despeses", apunta Guillen.
A l'espera de Mataró Parc
Entre aquestes empreses encara no és del tot segur que hi hagi Mataró Parc. "No està confirmat ni desconfirmat, mantenim converses amb ells de la mateixa manera que ho fem amb altres empreses", assegura Guillen. L'any passat l'Ajuntament va signar un conveni amb l'operador comercial que va significar una aportació de 100.000 euros a la festa. Guillen apunta que s'estan mantenint negociacions des del mes de gener passat per captar patrocinadors de diversa índole, i que en les properes setmanes s'anunciarà el resultat final d'aquestes converses.
Després de mostrar certs dubtes, sobretot per part del PSC, finalment el govern sociovergent va optar per mantenir la Festa al Cel com a mínim un any mes a Mataró. Ho va fer després de considerar "un èxit" l'edició de l'any passat. Però tant l'alcalde, David Bote, com el llavors regidor de Promoció Econòmica, Miquel Rey, ho van supeditar a aconseguir augmentar la inversió privada perquè l'esdeveniment costés "el mínim possible" al consistori. Malgrat aquesta declaració d'intencions, Bote no va posar xifra a la despesa màxima que està disposat a destinar-hi l'Ajuntament de Mataró en cas que no es trobessin patrocinadors suficients.
Millores organitzatives
Més enllà de la qüestió dels patrocinadors i del finançament, l'Ajuntament també treballa per millorar l'espectacle de la Festa al Cel. Una de les principals queixes dels assistents l'any passat va ser l'excés d'estones mortes entre actuacions, cosa que s'espera solucionar en la propera edició, que se celebrarà el cap de setmana del 24 i 25 de setembre, coincidint de nou amb la Mercè. Guillen avança que hi haurà "més coses" noves, i que també es treballarà per reforçar els vincles de l'esdeveniment amb la ciutat i esborrar una mica la sensació de "bolet" d'un sol cap de setmana que té avui la festa.
-
Tràmit aprovat
D'altra banda, dijous passat es va aprovar per comissió informativa dos tràmits administratius imprescindibles per poder celebrar la festa: els dos plecs de clàusules de contractació per definir quines seran les empreses que s'encarregaran de la graella aèria i de l'organització tècnica de la festa respectivament. El govern ha comptat amb el suport de PP i PxC, mentre que C's s'ha abstingut i tot els grups d'esquerres (ERC, VOLEM, CUP i ICV-EUiA) hi han votat en contra, mostrant un cop més el seu rebuig cap a la Festa al Cel. En aquest sentit, Guillen assegura que cada cop hi ha més entitats i organitzacions de la ciutat que demanen formar part de l'organització. "Per molt que hi hagi oposició política, si hi ha una majoria social que hi està a favor, se l'ha d'escoltar", constata.
-
Comentaris