Calella és un focus de conflicte i d'inseguretat, tal i com ho mostren les dades de la conselleria d'Interior: el municipi maresmenc pateix un 60% més de delictes que a la mitjana del país. Quelcom que s'ha posat de manifest en les darreres setmanes amb nombrosos conflictes vinculats a multireincidents, la majoria d'origen estranger, pels quals diversos partits reclamen l'expulsió immediata del país.
El Conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, va aportar aquesta dada ahir dimecres, dia 20, en una sessió de control al Govern. El conseller ha assegurat que estan treballant per tenir "més presència i més suport regional" i ha recordat que ja s'ha passat de 159 efectius a 190 en aquesta comissaria. A més, ha apuntat que tenen previs parlar amb l'ajuntament per coordinar-se.
Elena, en tot cas, va reclamar "no generalitzar" a tots els municipis i fer "cirurgia fina" als punts del Maresme on s'ha detectat una onada delinqüencial, ja que va subratllar que no és a tota la comarca on hi ha problemes de seguretat, sinó només a municipis concrets. Sobre els casos on els delinqüents són multireincidents, Elena va recordar que les penes estan fixades pel Codi Penal i que el Parlament no té competències per modificar-lo.
Els alcaldes de Junts al Maresme van fer costat a l'edil de Calella, Marc Buch, a l'hora de reclamar un enduriment de penes als delinqüents amb nombrosos antecedents, i promoure l'expulsió del país d'aquells que són d'origen estranger. Una petició a la qual també s'hi ha afegit el PP, que considera que aquestes expulsions es poden fer "d'acord amb la llei". Des del PSC opten per més policia i per canviar el codi penal per endurir les penes a la multireincidència.
Calella ha viscut uns mesos de molta inseguretat arran de les accions protagonitzades per un nucli d'individus que provoquen baralles, robatoris, ocupacions i fins i tot incendis, que han requerit de desenes d'actuacions policials i que segueixen campant lliures malgrat les nombroses detencions.
Comentaris (2)