Lamine
Notícies relacionades
Lamine

Espanya guanya l'Eurocopa amb regust maresmenc: Yamal i Cucurella, decisius

El mataroní Lamine Yamal i l'alellenc Marc Cucurella, capitals en el triomf del combinat espanyol en fer les dues assistències dels gols davant Anglaterra.

Espanya és campiona de l'Eurocopa per quarta vegada en la seva història i ho és, en bona part, gràcies al paper que els dos maresmencs presents en la convocatòria de Luís De la Fuente han tingut en la final davant Anglaterra. El mataroní Lamine Yamal, una de les sensacions del torneig, i el lateral esquerra nascut a Alella, Marc Cucurella, han estat capitals en el triomf de La Roja davant Anglaterra per 2 a 1, i que s'ha decidit en els últims minuts gràcies al decisiu gol d'Oyarzabal, que rematava de primeres una assistència de l'alellenc.

Abans, als tres minuts de la represa, havia aparegut Yamal per agafar una pilota escorat a la banda dreta, arrossegar diversos defensors anglesos i aixecar el cap per assistir a l'altra banda, on entrava Nico Williams per rematar de primeres, amb l'esquerra, i aconseguir l'1-0. El partit, fins aquell moment, havia sigut fluix, sense ocasions ni grans aproximacions de part de cap dels dos conjunts en una primera part de tempteig i on els nervis i els dubtes havien estat els grans dominadors.

cucurella 0ec14281 058 240712175933 1280x720
La convocatòria iva ser objecte de crítiques... que han acabat desapareixent.

Una segona part moguda

La segona part, però, seria molt més moguda. El gol de Williams va esperonar el combinat espanyol, que va tenir diverses ocasions per sentenciar el partit davant una Anglaterra garrepa i gris, com en tot el campionat. De fet, Yamal tindria dues ocasions clares per aconseguir el segon gol, però Pickford ho evitaria amb dues parades clau. Morata, en un xut massa creuat a passada del mataroní, també podria haver sentenciat.

El futbol, però, permet que un equip que està mig mort ressuciti en una jugada, i és el que va passar en un contracop en el que Anglaterra aconseguiria empatar després d'una bona jugada que remataria des de la frontal de l'àrea el jove Palmer. Van ser els pitjors minuts d'Espanya, mig grogui pel cop rebut. Seria ja en els últims minuts quan una bona internada per la banda de l'alellenc Cucurella acabaria amb una forta centrada per baix que Oyarzabal remataria de primeres per aconseguir el 2 a 1 definitiu.

D'aquesta manera, Espanya aconsegueix la seva quarta Eurocopa i es converteix en la selecció amb més títols europeus, trencant l'empat a tres títols que compartia amb Alemanya. Per la seva banda, Lamine Yamal tanca la cita fent història: és el jugador més jove (17 anys) en jugar una final i acaba amb quatre assistències en un sol torneig, quelcom que només havien fet quatre jugadors en tota la història de la competició (Zuber, Ramsey, Hazard i Drulovic). Lamine Yamal va ser guardonat també com el millor jugador jove de l'Eurocopa.