L'Ajuntament del Masnou acaba d'iniciar un programa educatiu intergeneracional, en el qual la veu de l'expriència, és a dir, els avis del poble, es converteixen en els mestres dels més petits. La principal finalitat d'aquest novedós programa, que estará actiu fins a finals de maig, és donar una dimensió social a les dues generacions. A més, es tracta d'una forma de potenciar l'aprenentatge dels més menuts, ampliar l'oferta municipal d'activitats extraescolars i millorar la convivència intergeneracional.
Els organitzadors d'aquest programa confesen que el contacte entre els nens i les persones grans no és fàcil perquè els separen moltes dècades de grans transformacions econòmiques, tecnològiques i socials, pero ells creuen que tant els infants com els avis si augmenten les hores conviscudes poden arribar a descobrir els valors que ambdues generacions comparteixen.
En aquesta primera edició del Programa Intergeneracional hi participin 1400 infants d'educació infantil i primària. Concretament, els més menuts, els nens de P5, de primer i de segon, estan aprenent el funcionament d'un trenet de cinc pulzades i estan construint la maqueta pel qual passejarà la locumotora. Els nens treballen fent cases i ponts en miniatura guiats pels membres dels Amics del Ferrocarril del Masnou.
En canvi els alumnes de tercer i quart de primària aprenen pintura amb Carles de la Torre i els de cinquè i sisè aprenen la història del Masnou fent un treball d'investigació que escriuen treballant la documentació que es conserva l'arxiu municipal. En tots els casos els mestres són persones jubilades membres de diverses entitats del municipi.
Comentaris