El secretari general de Vicepresidència, Polítiques Digital i Territori, Ricard Font, ha afirmat que la nova configuració del túnel de Glòries és una "oportunitat" per posar en marxa més serveis d'autobús des del Maresme. En aquest sentit, ha dit que ho analitzaran però ha volgut deixar clar que no ha de ser una mesura de reacció i improvisada. Ho ha contextualitzat en la política d'anar incrementant els serveis de mobilitat interurbana en l'entorn metropolità de Barcelona per atraure bona part del milió de persones que es mouen en vehicle privat en aquest entorn. D'altra banda, la tercera tinent d'alcaldia, Laia Bonet, ha dit que cal un temps per ajustar els hàbits i el funcionament del túnel.
Font ha indicat que caldria aconseguir posar en marxa mesures que permetessin una oferta de transport públic per a uns 300.000 viatges al dia. Actualment, Rodalies en mou 400.000. Una d'aquestes vies seria l'increment dels serveis d'autobús des del Maresme, però ha insistit que no la única. Entre d'altres, ha posat com a exemple l'adequació de l'estació d'Arc de Triomf per permetre trens més grans que comportaria un increment de fins al 25% de l'oferta de l'R1.
De la seva banda, Bonet ha insistit que la posada en funcionament del túnel de Glòries mai ha pretès incrementar la capacitat d'entrada de vehicles a Barcelona. Ha afirmat que l'objectiu era pacificar l'entorn. En tot cas, ha dit que és necessari un temps per ajustar tant els hàbits de mobilitat com fer tots els ajustos tècnics que siguin necessaris, davant dels embussos que s'han generat en aquests primers dies.
Bonet també ha alertat sobre les improvisacions i ha respost a ERC que posar en marxa un carril per a Vehicles d'Alta Ocupació (VAO) requeriria mesures de control, amb mecanismes d'implementació que requereixen "molts mesos". En tot cas, ha dit que primer és necessari avaluar la posada en marxa del túnel, abans de prendre cap altra decisió.
Comentaris (13)