Fa gairebé dos anys que en David va fer les maletes i va marxar a Taipei, a l’estat de Taiwan. Va ser una decisió molt complicada, ja que la seva situació a Mataró era molt estable, tenia feina, parella, família i amics a tocar de casa. “En definitiva, tot el que esperava tenir amb 27 anys“, diu. La seva vida va canviar quan a finals de juliol del 2017 li van proposar formar part d’un projecte tecnològic innovador, amb la condició de viure a Taipei durant uns mesos. “Aquesta proposta m’obriria les portes a un camí ple de reptes. Sóc una persona molt inquieta i amb moltes ambicions així que després de dues setmanes de debats i guerres cerebrals, vaig acceptar la proposta“.
La seva decisió l’ha conduït a treballar per a la multinacional Pioneer Machinery on és Manager al departament de Software desenvolupant sistemes informàtics de control remot i intel·ligència artificial a les màquines i plantes de producció. En definitiva, un mataroní fent una gran carrera a l’Àsia.
Què és el que més et va sorprendre quan vas arribar per primera vegada a Taiwan?
Amb diferència, el que més em va sobtar en arribar va ser veure com un país tan encantador com Taiwan podia passar tan desapercebut. El boom industrial que va viure el país -culpable del famós ‘Made in Taiwan’- va donar a la gent, inclòs a mi una imatge falsa i equivocada de l’indret. En arribar i veure la realitat, vaig entendre que Taiwan no és només indústria i que hi ha moltes coses que la diferencien de la Xina, igual que Catalunya no és només paella i flamenc!
Com diries que és la gent de Taiwan?
Tenen una mentalitat completament diferent. El primer que destaco, i envejo, és la capacitat que tenen per excloure del seu dia a dia els problemes socials i polítics que pateixen, molt similars als que tenim a Catalunya. Al carrer s’hi respira tranquil·litat, la crispació i resignació no formen part de la seva vida quotidiana. Hi ha qui diu que els taiwanesos són molt secs però jo discrepo totalment. Generalment són vergonyosos però quan t’agafen confiança són gent molt amable i respectuosa.
L’idioma ha estat un problema? Com et comuniques?
Ja que el segon idioma oficial a Taiwan és l’anglès, amb una base ferma, generalment no tens cap problema per comunicar-te, tot i que la gent local valora molt veure estrangers parlar xinès o taiwanès. Ara bé, si viatges per la part sud de l’illa, on els pobles són més tradicionals, el nostre amic Google Translate es torna una eina molt útil! Vull remarcar, que estic invertint molt temps a l’escola aprenent el seu idioma. Tant a la feina com al carrer, sempre que veig oportunitat no dubto en parlar xinès.
Què és el que més t’agrada de viure allà?
Destaco tres coses. La primera és l’equilibri perfecte entre ciutat i natura, la tecnologia i el més tradicional, la religió i l’ateisme... Gestionen la diversitat des del respecte i amb un punt de vista molt diferent, això m’encanta. La segona cosa que més m’agrada de viure a Taiwan és la lògica que utilitzen en l’economia. Serveis com l’assistència mèdica, l’electricitat, l’alimentació i altres necessitats bàsiques, deixen de ser un problema econòmic perquè els preus són increïblement baixos. D’aquesta manera asseguren que tothom tingui opció a una vida digna. I per últim, m’encanta el menjar taiwanès, però com el menjar de la iaia no hi ha res!
Què fas quan no estàs treballant?
Els festius o caps de setmana aprofito per agafar la motxilla i visitar racons amagats per tota l’illa o passo una mica de temps practicant una de les meves aficions preferides, que és l’skateboard, gràcies a la qual he pogut fer moltes amistats i conèixer gent d’arreu del món.
Comentaris