Visita d'obres a la Torre Barceló. Foto: R.Gallofré
Notícies relacionades
Visita d'obres a la Torre Barceló. Foto: R.Gallofré

Bote s’abraça a la Torre Barceló: “és disruptiva i ens posa al mapa”

L’alcalde assegura que “Mataró s’ha de posar davant del mirall i veure quin tipus de ciutat volem ser” amb l’actual planejament urbanístic quasi exhaurit

Les obres de la Torre Barceló van aturar-se de forma excepcional divendres passat amb motiu de la visita de les autoritats i la premsa a la promoció més comentada dels últims any. El mateix dia que la promotora anunciava oficialment que tots els pisos de l’edifici més alt de la comarca seran de venda i no de lloguer tal i com s’havien projectat i anunciat, l’alcade de Mataró va abraçar-se metafòricament a la torre assegurant que “és disruptiva i genera un debat de la ciutat que som i que volem ser que hem d’aprofitar”. 

La comitiva municipal va arribar fins el vint-i-quatrè pis dels 26 que té la Torre Barceló i allà, amb una visió panoràmica excepcional sobre l’entorn, la ciutat i la comarca David Bote va fer una defensa explícita del que és i suposa la Torre Barceló. L’alcalde de Mataró la va qualificar com a ‘obra emblemàtica” i va assegurar que “demostra que som atractius a la inversió”. La Torre Barceló és, a ulls de Bote, una peça important en un eix que inclou “la reordenació de la ronda Barceló, l’ampliació del TecnoCampus, el Camí Ral, el Port de Mataró a ple funcionament, Iveco i el front marítim: anem fent mosaic perquè aquest sigui un dels punts més atractius de la ciutat”.

Visita d'obres a la Torre Barceló. Foto: R.Gallofré
Visita d'obres a la Torre Barceló. Foto: R.Gallofré


Bote va interpretar el que es veu des del sostre de Mataró: “una ciutat connectada, amb proximitat amb Barcelona, a tocar del Centre i del mar” i va assegurar que “segur que hi ha gent que no li agrada, però aquesta torre planteja reptes i suma: no hem de tenir pors, hem d’aprofitar les oportunitats”.

Alhora, va aprofitar per recordar que “aquesta torre era al planejament des de fa molts anys, va ser una solució sorgida d’un concurs d’idees i cal explicar a la ciutadania que no fer-la hauria tingut un impacte econòmic importat i un cost per als ciutadans”.

Cap a un nou model de ciutat?

David Bote assegura que la promoció d’un gratacel com la Torre Barceló no només serveix “perquè ens posa al mapa” sinó que alhora “genera un debat de la ciutat que som i de la que volem ser. Mataró ha de tenir recursos per regenerar-se, per transformar-se i per donar respostes amb forma d’habitatge assequible i sense canviar res no podem respondre a aquestes necessitats”.

Preguntat sobre si el model d’edificació vertical de la pròpia Torre o de les zones veïnes del Rengle o Iveco és el futur de la ciutat va recordar que “el planejament urbanístic actual està quasi exhaurit i el que hem de fer és posar-nos davant del mirall i veure què volem ser com a ciutat per a respondre a aquestes necessitats que tenim”. El nou Pla General Urbanístic, que hauria de ser una de les fites d’aquest mandat, es debatrà amb aquesta perspectiva.

Visita d'obres a la Torre Barceló. Foto: R.Gallofré
Visita d'obres a la Torre Barceló. Foto: R.Gallofré


 

Arxivat a:

Comentaris (51)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive