La residència El Mirador de Mataró
La residència El Mirador de Mataró

Marc Mayola

Brot de Covid-19 a la residència El Mirador de Mataró

21 residents i 11 treballadors del centre, tots asimptomàtics, han donat positiu en proves PCR. La coordinadora del grup que gestiona la residència indica que la situació ja està del tot controlada

Un total de 32 persones de la residència El Mirador de Mataró, 21 residents i 11 treballadors, han donat positiu per Covid-19 en les últimes proves PCR que s’han realitzat al centre. Totes aquestes persones són, ara per ara, asimptomàtiques. El centre ha establert tres zones segellades que separen els residents positius (zona vermella), els negatius però amb contactes de risc (zona groga) i els negatius sense contactes (zona verda). Els treballadors positius ja són a casa fent quarantena. De fet, tots els treballadors de la zona del centre on s’ha originat el brot (la zona muntanya), encara que tinguin un negatiu en el seu últim PCR, són a casa en quarantena com a mesura de prevenció, indiquen fonts del Mirador.

El centre ja tenia el seu espai dividit en tres plantes per minimitzar el risc de contagis i, en aquest sentit, els residents i treballadors de les plantes 2 i 3 són tots negatius segons les últimes proves efectuades. Tot s’ha originat a la primera planta i, concretament, a la zona muntanya d’aquest espai (la zona mar es troba lliure de Covid). En total, doncs, són 32 persones contagiades d’unes 220 que fan vida al Mirador (entre residents i treballadors). Aquest divendres es faran noves proves. La coordinadora del grup VL, que gestiona el centre, Natàlia Olmo, remarca que “si no s’hagués actuat bé, amb rapidesa i seguint escrupolosament els protocols el brot seria brutal.”

El brot, segons indica Olmo, ja està del tot controlat. “Salut Pública ja ha vingut al centre i ha avalat els protocols i actuacions que estem seguint.” A més, afegeix la coordinadora, “des del moment que vam tenir el primer positiu ho vam comunicar a totes les famílies. Actualitzem aquestes comunicacions cada dia amb novetats o informacions de cada jornada i, també diàriament, fem videotrucades perquè entenem que la situació de residents i familiars és molt dura.”

Origen del brot

Com s’ha pogut produir aquest brot si el centre ja estava tancat i només s’acceptaven certes visites amb estrictes mesures de seguretat? La hipòtesi dels responsables del Mirador indica que tot s’origina perquè una resident de primera planta necessita sortir cada dimecres per fer un tractament mèdic a l’hospital. Aquesta resident passa una PCR cada dilluns i, en aquest últim cas, el resultat va ser positiu. La senyora s’hauria encomanat en una d’aquestes obligades sortides i, passejant per la zona muntanya de la primera planta del centre, hauria iniciat el brot de Covid a la residència. Tot això hauria passat del dimecres 29 de juliol al dimecres 5 d’agost (dia en el qual li confirmen que el PCR del dilluns 3 d’agost ha resultat positiu). Pel fet de ser un centre verd, el protocol indicava que els treballadors del Mirador havien de portar mascareta quirúrgica, que protegeix a les altres persones però no a un mateix. Així s’explicaria el contagi entre el personal. Entre els residents, s’explica perquè aquests porten mascareta o no en funció del seu estat de salut o nivell de tolerància a l’instrument.

Comentaris (2)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive