El programa ‘InnoEmprèn Printed Electronics’, que promouen TecnoCampus i CETEMMSA, segueix fent passos endavant. Aquesta setmana s’han presentat els cinc projectes seleccionats, que han de promoure l’emprenedoria en l’àmbit de l’electrònica impresa, un sector que es preveu que tingui un gran futur empresarial.
Aquests cinc projectes hauran de trobar les solucions de producció en sèrie del producte i el partner per dur a terme la fabricació del mateix. Per tant el procés té una clara vocació industrial, de resultats. Els emprenedors escollits seran tutelats durant set mesos per professionals de CETEMMSA i TecnoCampus fins a la creació del prototip i la connexió amb la cadena industrial.
Els cinc projectes
Express Coherence: una polsera de “biofeedback” que transforma l’estrès en estat de calma, a través d’un sensor que detecta el ritme cardíac i ofereix un estímul visual i auditiu.
Fit&Sit: roba de vestir amb teixits intel·ligents per a persones amb mobilitat reduïda, especialment les usuàries de cadira de rodes. Vol fomentar l’autonomia sense renunciar a la moda.
Electronic Marking Pen: retoladors amb tinta intel·ligent que respon a estímuls de llum i calor, per aplicar sobre teixits, lones, papers o plàstics, amb usos publicitaris, de seguretat o de confort.
Castells humans amb roba intel·ligent: equipar els castellers amb roba monitoritzada, per mesurar alçada, temperatura, ritmes cardíacs etc. Permetria visualitzar de manera molt més atractiva el procés d’aixecar un castell, en viu o per televisió.
EssLight: fanals intel·ligents per a eficiència energètica, només s’encenen quan és necessari gràcies a uns sensors desenvolupats amb electrònica impresa que detecten els moviments de les persones.
-
Electrònica impresa com a alternativa
L’electrònica impresa consisteix en imprimir tintes sobre superfícies planes com ara tèxtils, plàstics, papers o films per convertir-los en “intel·ligents”. Es dota aquestes superfícies de noves capacitats en sectors molt variats: salut i benestar, automoció i transport, esport professional, seguretat i protecció, packaging, arquitectura i construcció, i tèxtil tècnic, entre d’altres. Aquesta tècnica es presenta com una alternativa al silici tradicional, i s’espera que en la pròxima dècada formi part de la vida quotidiana, amb productes com la pell electrònica, teixits i òrgans electrònics o elements arquitectònics que responen a estímuls externs. TecnoCampus i CETTEMSA han decidit apostar per aquest àmbit davant d’aquestes optimistes previsions de futur.
-
Comentaris