-
-

Sílvia Ruiz

Colze a colze amb la gimnàstica d'elit

Anna Rodrigo. Gimnasta mataronina amb una llarga trajectòria com a entrenadora i jutge.

L’Anna Rodrigo no sap ben bé d’on li ve l’afició per la gimnàstica, però va començar de ben petita. “Amb només 5 anys a l’època del gimnàs del gran Frediani, i tot i que a Mataró no hi havia grans gimnasos per fer competició, jo vaig continuar”, recorda. “Vaig iniciar-me en aquesta disciplina independentment que a casa meva ningú era un esportista d’elit, però a mi sempre m’havia agradat molt la gimnàstica”. Des de llavors, aquesta mataronina ha aconseguit una gran carrera. Quan va complir els 18 anys, mentre es formava com a entrenadora, va aconseguir una beca de la Federació Espanyola que li va permetre estar durant un mes a Moscou, Rússia. Després va muntar un gimnàs privat, Sylan Mataró. Amb poc més de 25 anys l’Anna va començar una llarga trajectòria com a entrenadora de gimnàstica a nivell nacional i internacional, fent arribar a gimnastes a campionats d’Europa i del món. A més, també ha fet com a jutge internacional durant els darrers 16 anys. Enguany, ha decidit tirar endavant un nou projecte. Ara farà tres mesos que va inaugurar les instal·lacions del Maresme Gimnàstic Club, un centre dedicat a la Gimnàstica Artística Femenina, d’iniciació i competició, però també amb classes dirigides de Pole Dance, Zumba o tonificació. “És un orgull per a mi veure com evolucionen les nenes, esperem seguir creixent”, afirma. 

Durant aquests anys has fet de gimnasta, entrenadora, jutge... Amb quin paper et quedes?
Sens dubte, em quedo amb el d’entrenadora. És molt satisfactori veure com evolucionen les nenes i adonar-te que el treball que estàs fent dona els seus fruits i veus una progressió evident. A més, les nenes també són molt agraïdes amb mi quan veuen que van millorant, així com també els pares que hi ha dins de la competició. Malgrat això, he de dir que fer de jutge té una part molt positiva, i és que aprens moltíssim sobre la tècnica. 

I fa dos mesos neix Maresme Gimnàstic Club. Amb quin objectiu?
El gimnàs neix amb el suport de molta gent que hi ha darrere, de la Federació Catalana i de l’ajuntament. És un club dedicat a la gimnàstica artística femenina que té com a referent anar pujant de nivell i poder presentar a les nenes a altes competicions. Ara comptem amb 40 nenes a partir dels 4 anys. Quan són petites s’ho prenen com un joc i sobretot fem molta psicomotricitat perquè es coneguin el seu cos, fins que són més grans i ja entenen el perquè de la disciplina. La gimnàstica és un esport molt complet que els permet estar preparades per fer qualsevol altre esport.

 Què és el més important en aquest esport?
Influeixen molts factors. Primer de tot, que la nena tingui una bona condició, que hi hagi un bon entrenador darrere i també unes bones instal·lacions. És un esport al que cal dedica moltes hores i és molt important que els pares vulguin que la seva filla el practiqui. Són dues o tres hores diàries d’entrenament.

 Com està la situació actual de la gimnàstica? I com veus el seu futur?
Actualment no és el nostre millor moment, però estem en una fase de pujada. Tant a Catalunya com a Espanya hi ha hagut una època de baixada molt forta de la qual ara sembla que estem sortint. L’objectiu ara és classificar tot l’equip espanyol sencer a les Olimpíades, i crec que ho podrem aconseguir. El nivell de les gimnastes és molt bo. Són com les de la Xina.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive