-
-

Silvia Ruiz

Curtmetratges contra el bullying

El mataroní Marc Vadillo, estudiant de 17 anys de Salesians, vol donar a conèixer aquest problema des de la creació cinematogràfica

L’assetjament escolar o bullying es pateix de moltes formes. Això és el que ha volgut transmetre el  mataroní Marc Vadillo en el seu projecte ‘Judit’. Un conjunt de tres curtmetratges que tracten des de diferents punts de vista aquest problema malauradament tan comú a les aules d’avui dia. El jove de 17 anys, que actualment cursa segon de batxillerat a l’escola Salesians, sent especial interès per“donar a conèixer un problema que no només em preocupa a mi, sinó a moltes persones”.

Tot va començar del treball de recerca que l'estudiant va fer a 2n de Batxillerat

‘Judit’ és un projecte que neix a través del Treball de Recerca d’aquest jove mataroní. La seva aposta per tractar el tema a les aules i la seva passió pel món del cinema van ser els motius que el van portar a iniciar aquesta producció audiovisual. “Vaig decidir combinar les dues coses: cinema i educació a les aules en l’àmbit de l’assetjament escolar o bullying”, afirma. El resultat és un conjunt de tres curtmetratges interactius i d’estil ficció-documental que expliquen la  història d’una noia que pateix bullyingperò narrats des de tres punts de vista i  per personatges diferents: el pare de la víctima, l’agressora i la víctima. “Volia fer-ho d’una forma diferent, interactiva i més entretinguda, ja que la meva finalitat era que fos un projecte que circulés per les aules”, apunta.

Documentat amb casos reals

Vadillo volia explicar una història que s’ajustés a la realitat. Amb aquest propòsit, el jove ha volgut conèixer de primera mà com és el procés pel qual passa una víctima d’assetjament escolar. Per fer-ho, ha tingut l’oportunitat de parlar amb una mare d’una víctima, amb psicòlegs i psicopedagogs i ha llegit diferents llibres sobre el problema. I és que, tot i que els curtmetratges han vist la llum ara, Vadillo ha estat treballant-hi durant tot un any.

Els curts ja acumulen més de 4.000 reproduccions i compleixen amb l'objectiu de l'autor de "fer soroll"

Pel que fa a la part més tècnica, el mataroní ha tocat totes les facetes. Ell mateix s’ha encarregatde tot el que implica l’equip tècnic, la producció i la postproducció. “A nivell de coneixement tècnic ja havia realitzat un curs d’estiu a l’ESCAC i tenia petits coneixements que he aplicat en aquest treball”, comenta. La producció de ‘Judit’ és a cost zero, amb materials del propi Vadillo i rodat a diferents punts de la ciutat. Per enregistrar-ho, el jove ha comptat amb la professionalitat d’un equip d’actors de l’Aula de Teatre de Mataró, que reconeix que “m’han posat les coses molt fàcils”.

14 foto 01 vadillo

Passades les 4.000 reproduccions dels curtmetratges, l’objectiu de Vadillo ara és “fer soroll”. “Sobretot vull que es pugui mostrar dins de les aules, que és on crec que ha d’entrar perquè pot servir per apel·lar als joves i donar a conèixer el bullying de forma diferent”, explica, recordant que en cap moment es transmeten escenes excessivament violentes.

Tot i que reconeix que ja li han demanat una segona part, aquest jove mataroní reconeix que no entra en els seus plans. Malgrat això, Vadilloté clar que el seu futur està en el món del cinema, especialment en la vessant de direcció i transmetent allò que ja ha començat a fer amb aquest projecte: “M’agradaria tractar les coses més quotidianes, les que poden afectar a les persones de primera mà i en el seu dia a dia”. Sabent això, segur que ‘Judit’ serà el primer de molts més.

Cares conegudes diuen 'no' al bullying

Diferents personatges públicsmostren suport al projecte. Esportistes com BojanKrkic i actors i directors de cinema com Dani de la Orden oNely Reguera ja s’hi han sumat a la llista d’un gran nombre de mataronins en contra del bullying. Tothom qui vulgui pot enviar la seva fotografia amb el missatge ‘No al bullying #Judit”  per sumar-s’hia la causa a la seva web www.juditelcurtmetratge.cat

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive