ERC demana ara que s’aturi el projecte d’enderroc de l'antiga escola Menéndez i Pelayo i que aquest es mantingui, argumentant que és un edifici amb interès cultural, històric i arquitectònic. Quelcom que es podria interpretar com un canvi de postura, tal i com ja estan assenyalant els partits del govern municipal, ja que el propi programa electoral d'ERC per les darreres eleccions municipals proposaven habilitar el solar de l'antic centre educatiu com a aparcament. Des del partit matisen, però, que la seva proposta feia referència al solar adjacent a l'escola, no del seu pati, i que de fet també demanaven que a la part exterior s'hi habilitessin activitats com ara horts urbans.
El moviment arriba en resposta a la votació que està inclosa a l’ordre del dia del Ple Municipal d’aquest dijous, sessió que ha d’autoritzar el desallotjament de la nau que ocupa la Teixidora. El col·lectiu ha convocat una concentració en protesta a la mateixa hora del Ple. ERC critica que el tràmit d’avui del Ple “és un intent del Govern Municipal per desviar l’atenció de la ciutadania sobre alguns temes rellevants: Mataró té molts immobles tancats i sense cap idea de futur per a desenvolupar-hi cap activitat i al mateix temps, barris com Rocafonda o Mataró-Centre necessiten espais per desenvolupar activitats cíviques”. Creuen que la solució temporal d’un aparcament pot acabar sent definitiva com ha passat al Triangle de Molins.
El valor de l’edifici
ERC també remarca la importància del propi edifici per oposar-se a l’enderroc. Així esmenta que “va ser construït durant l'alcaldia de Josep Abril, com a un Alberg Nocturn per a persones sense recursos i projectat per l'arquitecte Lluís Gallifa, autor, entre altres joies arquitectòniques, del Mercat de la Plaça de Cuba, el Velòdrom o la Farinera i, per tant, té un valor històric, cultural i patrimonial innegable”.
Ni informe ni diàleg
El grup municipal republicà considera que no existeix cap informe tècnic que justifiqui l’enderrocament i que “enderrocar és doncs una decisió política, no tècnica. Per això demanem al Govern Municipal que reconsideri la decisió política presa respecte a aquest edifici d'acord amb el seu innegable interès cultural, històric i arquitectònic, aturi el projecte d'enderroc”
Es fa ressò dels suports que ha rebut la Teixidora com les associacions veïnals o la Unió de Cooperadors i afirma que “el diàleg , com a mètode de resolució de conflictes no és un símptoma de debilitat”. Citen en un comunicat casos com els de Les Esmandies, de Can Noè, del Cafè Nou, del Parc de Can Tuñí que “no s'haguessin resolt amb Governs enrocats i tancats en sí mateixos”.
Comentaris (11)