-
-

Europa mira a Mataró

L'aposta per projectes cofinançats amb fons europeus permet tirar endavant idees que no serien possibles de cap altra manera.

Europa és cada vegada més present a la capital del Maresme. És un dels elements estratègics del govern de David Bote, que des de la passada legislatura i també en aquesta, desenvolupa diversos projectes per a la ciutat cofinançats amb fons europeus. L’objectiu és clar, preparar i treballar perquè els diversos fons, com el FEDER, posin l’ull en la proposta mataronina, s’accepti i això repercuteixi positivament a la ciutat. Actualment hi ha més de deu projectes en marxa que tenen el segell d’Europa, i d’altres que es treballen per presentar properament. 

La rehabilitació del Cafè Nou, el Yes We Rent, el procés d’impuls de transició energètica, l’anella ciclista, l’accessibilitat al clos arqueològic Torre Llauder o Gavius, en col·laboració amb l’Ajuntament de Gavà, són alguns dels projectes en marxa que tenen diners europeus al darrera i que, sense ells, seria inviable o molt difícil que es poguessin tirar endavant. 

“El principal ha estat definir una estratègia de ciutat, tot entorn al Pla Estratègic Mataró 2022 i als tres reptes que hi ha en aquell document: creació de nous llocs de treball de qualitat, cohesió territorial i social i promoció i reconeixement de la ciutat a nivell intern i extern”, desgrana l’alcalde de la ciutat, David Bote. En aquest sentit, afegeix que “tenir una estratègia marcada permet orientar molt bé les convocatòries a les que volem optar, i el simple fet de comptar amb un pla ja dona punts per aconseguir-ne l’aprovació”.

Els fons europeus accepten projectes interessants de municipis d’arreu del continent, i permeten cofinançar-los perquè es puguin tirar endavant. “Mataró es troba en una situació limitada d’inversions, i per això aconseguir aquests recursos ens permet tirar endavant iniciatives que poden resoldre problemes de la ciutat”, afegeix Bote.

L’alcalde es mostra satisfet de la decisió presa “de transformar el servei d’estratègia i governança, que es troba dins de l’àrea de presidència” perquè sigui un espai “de planificació i reflexió estratègica”. “Pensen i busquen quins projectes poden encaixar amb aquestes ajudes, i acompanyen a tots els departaments de l’Ajuntament perquè es puguin tirar endavant”.

Bote recalca que no són convocatòries senzilles, ni pel volum de projectes que es presenten ni tampoc pels requisits que hi ha sobre la taula. “Les Urban Innovative Actions són molt difícils d’aconseguir, i ens n’han donat dos, el Gavius i el Yes We Rent; es tracta d’iniciatives que busquin donar solucions innovadores per a problemes urbans, i el fet de tenir-ne dos significa que estem fent molt bé la feina i seguint els passos que toquen”, relata, tot insistint que “sense ajudes són projectes que no es podrien executar, o només fer-ne una part més reduïda, i acaben sent bàsics per als veïns i veïnes”.

Mataró està treballant per aconseguir nous projectes, entre ells un altre PECT (Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial) com els que van aconseguir amb ‘Reimagine Textil’, i així seguirà sent en el futur. Buscant quins projectes poden obtenir un finançament europeu que permeti fer-los viables per millorar la ciutat, amb els tres eixos del Mataró 2022 ben clars: creació de treball, cohesió i promoció.

 

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive