-
-

Hackathon: Innovar a través de la tecnologia en l’àmbit de la mobilitat sostenible

Fomenten la vocació tecnològica i hi involucren les empreses perquè puguin veure de prop el talent dels estudiants.

L’Ajuntament, el TecnoCampus i la cooperativa Som Mobilitat organitzen per segon any una “hackathon” centrada en la mobilitat sostenible, que se celebrarà els propers 2, 3 i 4 de febrer. La iniciativa neix amb la voluntat de generar propostes innovadores per a la ciutat de Mataró que abordin els reptes estratègics que planteja la mobilitat sostenible, des de l’àmbit de l’economia col·laborativa i el foment del bé comú. 

Una “hackathon” és un esdeveniment creatiu i formatiu on es reuneixen estudiants de diferents àmbits de coneixement per abordar, conjuntament i organitzats en equips multidisciplinaris, un repte plantejat per l’organització. Aquestes solucions poden ser diverses, però sempre estan relacionades amb el sector tecnològic. En el cas de la Som Hackathon, la proposta guanyadora s’endurà un premi de 2.000 euros i hi haurà dos accèssits de 500 euros per al segon i tercer projecte.

Luz Fernández, encarregada del projecte per part del TecnoCampus, explica que així fomenten “la vocació tecnològica i hi involucrem empreses, que vénen com a mentors i poden fer una ullada al talent que hi ha per aprofitar-lo”. El més important, però, és el fet que tot gira al voltant “de l’economia col·laborativa”, ja que es treballa amb programari obert, en equips multidisciplinars i un objectiu clar: millorar la mobilitat. “L’anty passat es va crear una app per ser més eficients en els transports urbants, modificant traçats segons necessitats”, explica Fernández. La Hackathon està oberta a estudiants universitaris, de batxillerat i graus superiors.

Què, qui, com, quan

Hi poden assistir estudiants universitaris, de segon de batxillerat i de CFGS. L’objectiu és crear una web, aplicació, programari... projectes enfocats a la mobilitat sostenible des de l’àmbit tecnològic. Els equips han de ser de tres o quatre estudiants tecnològics i un o dos empresarials o de màrqueting. Si falta algun membre, l’organització l’assignarà i si algú no té equip, se li buscarà un.  Cal portar el material necessari per desenvolupar el projecte i és gratuït.  Divendres 2 de febrer, recepció. Dissabte dia 3, treball. I diumenge, presentació i guanyadors.

 

 

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive