El conseller d'Educació, Josep Gonzàlez Cambray, diu allà on va que aquesta és "la legislatura de la formació professional", un àmbit que necessita "un nou impuls al país" per donar resposta a les demandes de les empreses i del mercat laboral. Frases que ha repetit aquest dimecres, dia 20, a l'Institut Miquel Biada, on ha presidit junt amb l'alcalde, David Bote, la presentació de l'acord d'integració del centre educatiu mataroní, fins ara municipal, a la xarxa de centres de la Generalitat. Quelcom que, tal i com han assenyalat els dos representants polítics, ha de ser una oportunitat per augmentar l'oferta de formació professional a la ciutat i al territori.
"Apostem per fer créixer l'oferta d'FP, treballant amb el territori per analitzar les necessitats del mercat laboral i donar-hi resposta", ha assenyalat Cambray, després de fer una visita a les instal·lacions de l'institut. Actualment el Biada compta amb 15 cicles d'FP, que s'ampliaran el curs vinent i que han de seguir creixent en el futur. "És el seu valor diferencial a nivell de comarca", ha assenyalat el conseller.
L'alcalde, per la seva banda, ha insistit en "l'oportunitat" que suposa la integració del centre a la Generalitat tant per a la continuïtat del propi equipament com per a impulsar més cicles formatius de graus superior. "Seguirem treballant colze a colze", ha assegurat Bote, malgrat la pèrdua de la titularitat municipal del centre.
El Consell de la Formació Professional, creat recentment a Mataró, ha elaborat un informe on s'assenyalen àmbits en els quals cal crear nova oferta formativa, entre els quals hi figuren la sanitat, el comerç i el màrqueting, la informàtica, la imatge personal o la fabricació mecànica, entre d'altres. De moment, de cara al proper curs el Biada hi contribuirà amb un nou cicle de formació professional de grau bàsic en Manteniment i rehabilitació d’edificis i amb l'increment de l' FP de grau mitjà d’Obres d’interior i rehabilitació. També s’amplia l’oferta de PFI de 3 a 5 perfils, amb els nous perfils d’Auxiliar de restauració i cuina i Auxiliar en centres sanitaris. En total, el centre passa de 51 a 54’5 grups, per acollir més de 1.300 estudiants.
Per fer front a l'augment d'oferta prevista a mig termini (i encara per definir) el Biada també ampliarà instal·lacions, ja que l’acord preveu que l’Ajuntament cedeixi a la Generalitat la finca que inclou l’actual institut i l’antiga Escola Universitària, actual seu de Serveis Socials, que en un termini de tres anys es traslladarà a una nova seu.
Segons informa l'Ajuntament, el personal docent del centre que tenia plaça fixa al centre educatiu ha passat a ser personal laboral fix del Departament d’Educació. Una qüestió que va dificultat el procés d'integració del Biada a la xarxa de la Generalitat, amb el Consell Escolar votant-hi en contra pels dubtes mostrats per un grup de docents. En una segona votació, finalment, l'organisme va donar el sí definitiu. L'Ajuntament, des del primer moment, ha donat suport a la integració, ja que considera que el futur del Biada a nivell formatiu i de manteniment i actualtizació de les instal·lacions només era viable com a centre de la xarxa de la Generalitat.
Comentaris (2)