El moviment contrari al trasllat de l’important jaciment romà i visigòtic trobat a Mataró intenta articular-se per poder fer pressió. Setmanes després que tres entitats d’història de la ciutat (Grup d’Història del Casal, Grup d’Arqueologia i Història de Mataró i Museu Arxiu de Santa Maria de Mataró) fessin públic un comunicat oposant-se a un trasllat i demanant-hi suports, la moguda vol prendre cos.
Del jaciment de Ca la Madrona, a la zona de Mata-Rocafonda se n’han sabut poques novetats des de l’anunci de l’Ajuntament de Mataró que demanaria a la Generalitat que autoritzés de traslladar les restes a una zona verda propera on, en un futur, faria un centre d’interpretació de les mateixes. Aquesta opció, pendent de l’autorització autonòmica, no és del gust d’entitats d’història i de la pròpia Associació de Veïns del barri, que torna a obrir un dels seus ‘Divendres Culturals’ per al debat de la situació i de les properes accions a emprendre.
Va ser precisament un d’aquests ‘Divendres Cultural’, el protagonitzat per l’antic arqueòleg municipal de l’Ajuntament de Mataró Joaquim Garcia, el que en certa manera va posar sobre avís i en context de la importància de la troballa arqueològica al solar propietat de Maresme Circular on s’ha de fer el Parc de l’Economia Circular. En aquella sessió, que va omplir a vessar el Centre Cívic de Can Noé, entitats i veïns van prendre consciència del que després el propi Consorci i l’Ajuntament han confirmat: la importància història del jaciment fins al punt de proposar-ne el trasllat.
L’AV de Rocafonda ha convocat la reunió d’aquest divendres 5 de maig a les 19.30h sota l’eslògan de ‘necessitem força per evitar un nou episodi de destrucció del patrimoni històric local’. De l’abast de la convocatòria, la llista de suports i la deliberació que en surti dependran la força i volada que pugui prendre el moviment per la preservació al seu lloc de Ca la Madrona.
Comentaris (4)