El cas del bloc del carrer de Sant Jordi no és únic ni excepcional. És el que denuncia el Sindicat de l’Habitatge i els veïns d’aquest immoble, que s’ha fet tristament famós perquè la SAREB després d’anys de desatendre els seus veïns ara els ha notificat una ordre de desallotjament. Hi ha dos blocs més a Mataró en la mateixa situació i més de 200 pisos, la majoria buits, de la mateixa propietària. Les famílies i el Sindicat ho tenen clar: “la pitjor màfia de la ciutat és la SAREB”.
El testimoni directe de tres dones que viuen al bloc del carrer de Sant Jordi serveix d’exemple de com el ‘banc dolent’ ha operat arreu de l’estat. “Fa quatre anys que vivim aquí i dos anys que no hem pogut pagar el lloguer tot i voler. L’antic propietari va morir i la SAREB va quedar-se amb la propietat. Mai s’ha preocupat pels pisos, per la comunitat i les instal·lacions ni ens ha deixat pagar el lloguer. I ara ens diu que ens fa fora, sense alternativa”, denunciava una de les mares en roda de premsa.
La situació al bloc combina casos de pisos amb antics llogaters que es van quedar sense manera de seguir abonant les mensualitats amb famílies que han entrat als pisos un cop ocupats aquests. Els uneix el reclam d’un lloguer assequible que estan disposats a pagar i situar la SAREB, el banc dolent pagat amb diners públics, com l’esca del pecat: “és una màfia, és una estafa, nosaltres només volem pagar un lloguer just per tenir una vida digna. Si tothom pot pagar el seu lloguer no hi hauria màfies ni estafes”, raona una altra de les veïnes.
Situació extrapolable a altres casos
Són les famílies del carrer de Sant Jordi, també tot un altre bloc sencer del Carrer de Picasso i altres immobles de la ciutat. En el cas de Cerdanyola hi ha la situació “absurda i injusta a la vegada” denuncien els veïns de la mort del propietari i el llimb en el que ha estat el bloc fins que la SAREB ha mogut fitxa però en molts altres casos, denuncia el Sindicat, l’entitat opera directament. I és aquí on s’interpel·la directament a l’Ajuntament de Mataró (concretament a l’alcalde David Bote i a la regidora d’habitatge Sarai Martínez) perquè intercedeixin i facin força per la cessió dels pisos per a lloguer assequible.
Són més de 240 pisos de la SAREB a Mataró i davant d’això el Sindicat afirma que “cada dia ho tenim més clar: el problema no és entre ocupes i propietaris, és entre tota la classe treballadora i la màfia més poderosa i perlllosa que encara la SAREB, són ells els que alimenten les màfies d’ocupació”.
Pel Sindicat de l’Habitatge “l’Ajuntament no té coratge per enfrontar-se als grans tenidors i amb la SAREB hi col·labora firmant la cessió de només 15 pisos fa mesos, engrunes, una operació simbòlica que no soluciona res”.
Comentaris (13)