L'Ajuntament de Mataró no ha trobat cap formula que li permeti cobrar una taxa a les discoteques perquè aquestes compensin econòmicament a la ciutat l'impacte que provoca el gran trànsit de joves a la zona d'oci nocturn. La mesura es va posar sobre la taula el mes de febrer, però els serveis jurídics de l'Ajuntament descarten que es pugui imputar als establiments els costos extraordinaris derivats de la neteja viària, la seguretat, l'enllumenat públic o el manteniment del mobiliari urbà que es generen les nits del cap de setmana. Des de l'àrea de Via Pública, però, asseguren que continuaran treballant per intentar que d'una manera o altra les discoteques es facin corresponsables dels efectes del 'botellon' a la ciutat.
Ja el mes de febrer, quan l'anterior regidora de Via Pública va posar la proposta sobre la taula, es va explicar que la mesura estaria condicionada al vistiplau dels serveis jurídics. Tot i intentar-ho, finalment no s'ha pogut donar llum verd a la iniciativa perquè des d'un punt de vista legal no ses pot obligar els operadors a pagar un impost d'aquestes característiques.
Dels milers de joves que cada cap de setmana passen per les discoteques del polígon, un 70% són de fora de la ciutat
Tot i això, el full de ruta del consistori a partir d'ara continuarà sent el mateix i s'intentarà que els responsables dels locals del Pla d'en Boet s'acabin implicant en la gestió del polígon, ja que l'ús intensiu de l'espai públic que fan els clients d'aquests establiments suposa esforços extraordinaris al conjunt de la ciutat. Segons dades recents aportades per l'Ajuntament de Mataró, dels milers de joves que cada cap de setmana passen per les discoteques del polígon, un 70% són de fora de la ciutat. Provenen principalment d'altres municipis del Maresme, del Vallès i també de Barcelona i el conjunt de l'àrea metropolitana.
Comentaris