La delimitació del terme municipal de Mataró
La delimitació del terme municipal de Mataró

Mataró i els pobles veïns revisen el seu terme municipal un segle després

Equips tècnics de Mataró, Cabrera, Argentona, Dosrius i Llavaneres actualitzen la línia invisible que delimita l’espai de cada municipi

Mataró i els seus quatre municipis colindants (Cabrera, Argentona, Dosrius i Llavaneres) han revisat la frontera que delimita els seus respectius termes municipals. El darrer cop que s’havia fet un procediment similar va ser el 1918 i amb aquesta revisió s’ha volgut actualitzar la delimitació de llavors i fer-hi correccions oportunes sobretot per corregir problemes amb espais fronterers i els serveis municipals que reben.

El procediment de delimitació fet a Mataró ha consistit, en primer lloc, en localitzar sobre el terreny les fites de terme, que marquen sobre el territori els límits del municipi. En les sortides de camp s’han trobat i inventariat 41 fites. La majoria d’elles van ser col·locades al 1918 com a referència de la delimitació feta fa un segle.

fita

Exemple de fita de terme

A banda de localitzar i documentar les fites, els tècnics municipals han establert comunicacions i trobades amb els tècnics de territori dels quatre ajuntaments veïns –Cabrera de Mar, Argentona, Dosrius i Sant Andreu de Llavaneres– per analitzar de manera conjunta els possibles desajustos i alteracions detectades, i consensuar la seva correcció. 

Un cop aprovades pels plens municipals, les actes de nova delimitació es publicaran al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya i tindrà lloc l’acte de monumentació o determinació de coordenades geogràfiques UTM de les noves fites de terme resultants dels acords. Per últim, la Direcció General de l’Administració Local estendrà l’acta de reconeixement de la línia de terme que ha de ser signada, de nou, pels ajuntaments, i aprovar-se de nou als plens municipals.

Què es corregeix?

Els treballs de revisió han tingut en compte l’adaptació de la línia de terme a la realitat present de la trama urbana per facilitar la gestió de la via pública. Així, per exemple, al carrer de Galícia la línia de terme fixada al 1918 ressegueix la vorera del Camp Municipal de Futbol de La Llàntia i considera terme d’Argentona tota la calçada i l’altra banda del carrer. El límit proposat ara, que s’haurà d’aprovar, estableix que tot el carrer passarà a ser de Mataró, posant fi a les dificultats de gestió d’obres de manteniment d’aquest vial.

 

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive