La Unitat de Cures Intensives de l’Hospital de Mataró tindrà 8 llits més. Aquest increment respon a “una de les lliçons de l’emergència sanitària causada per la Covid-19”, explica el Consorci Sanitari del Maresme. La intenció és “disposar d’estructures polivalents i flexibles per fer front a l’increment sobtat d’ingressos, ja siguin per Covid o per altres malalties.”
Ja s’han iniciat els treballs per adequar i transformar vuit llits de la unitat d’hospitalització 7 en llits d’UCI, cosa que permetrà atendre pacients amb insuficiència respiratòria per Covid o d’altres patologies. D’aquesta manera, l’hospital vol assolir la versatilitat necessària que permeti a les instal·lacions acollir diversos processos crítics d’etiologia variable.
La previsió és que l’obra estigui finalitzada a finals de setembre. La renovació comporta les següents actuacions:
- ‘sectorització’ de la zona amb porta lliscant automàtica
- control d’infermeria independent
- zona de treball amb central de monitorització
- zona de descans
- zona d’emmagatzematge de materials
Cada llit especial per a malalt crític disposarà de preses dobles d’oxigen, aire medicinal i buit, i una nova monitorització d’última generació. També es preveu la modificació del sistema de climatització que permeti adequar el sistema diferencial de pressió de les habitacions respecte del passadís a les necessitats assistencials, amb climatitzadors independents.
Més de 100 morts per Covid-19 a Mataró i brot al Mirador
En les últimes hores, noves informacions sobre la pandèmia segueixen esquitxant l’actualitat a la capital del Maresme. Segons les últimes dades oficials de Salut, Mataró registra un total de 103 persones mortes a causa de la Covid-19. La capital del Maresme presenta més de 1.000 casos acumulats d’aquesta malaltia. D’altra banda, Capgròs va confirmar ahir que s’ha originat un brot de Covid-19 a la residència El Mirador de Mataró. 21 residents i 11 treballadors del centre, tots asimptomàtics, han donat positiu en proves PCR. De totes maneres, el grup que gestiona la residència indica que la situació ja està del tot controlada. El centre ha establert tres zones segellades que separen els residents positius (zona vermella), els negatius però amb contactes de risc (zona groga) i els negatius sense contactes (zona verda). Els treballadors positius ja són a casa fent quarantena. De fet, tots els treballadors de la zona del centre on s’ha originat el brot (la zona muntanya), encara que tinguin un negatiu en el seu últim PCR, són a casa en quarantena com a mesura de prevenció.
Comentaris (1)