Els entorns del complex esportiu del Sorrall, la torre de Can Palauet i de la zona verda dels Garrofers, que conformen una de les entrades a Mataró, viuran un destacat rentat de cara amb l’aplicació del nou planejament urbanístic d’aquest sector. El pla, al qual va donar llum verda el Ple Municipal, preveu dotar la zona amb una nova zona comercial de 41.000m2, basada en diversos locals de superfícies mitjanes, i d’un hotel de cinc plantes. Tot plegat, depenent de si els propietaris del sòl ho desenvolupen o troben promotors per fer-ho.
“Hem comprovat que hi ha interès, però de moment no s’ha materialitzat res”, va explicar la regidora d’Urbanisme, Montse Rodríguez, en la roda de premsa posterior al ple. El govern municipal entén que la zona pot atreure promotors per desenvolupar-hi comerços i altres serveis, gràcies a la seva ubicació a l’entrada de la ciutat i connexió fàcil amb la C-60 i la Ronda de Mataró. Rodríguez va destacar que el planejament “preveu un aprofitament mitjà, no pas una macroàrea terciària o comercial”. La superfície total prevista es queda a 20.000m2 de la que tindrà el Corte Inglés, i es dividirà en diversos edificis limitats a planta baixa més dos plantes.
Hotel de 5 plantes
Pel que fa a l’Hotel que s’hi podria construir, comptaria amb planta baixa més 5 plantes i s’ubicació a peu de la carretera d’Argentona. Es construiria just davant d’una de les tres rotondes noves que preveu el planejament, que reforçarà les connexions amb la carretera d’Argentona, la C-60 i l’avinguda Puig i Cadafalch. Una d’aquestes rotondes servirà per connectar la carretera d’Argentona i l’autovia Mataró-Granollers. A més, es desenvoluparan nous aparcaments en superfície, amb 483 places per a cotxes i 100 per a motocicletes. D’altra banda, la zona dels Garrofers s’habilitarà en un futur com a parc, mentre que els entorns de la Torre de Can Palauet es reserven per a equipaments.
-
Evitar més densificació
El Pla del Sorrall es va aprovar inicialment el mes de juny passat. Respecte a llavors, l’aprovació definitiva inclou canvis en la redistribució dels aparcaments, reducció de càrregues urbanístiques o l’ampliació del sol ocupat pel complex esportiu del Sorrall. En tot cas segueix representant un canvi molt important en comparació amb el planejament inicial de l’any 2006, que es basava en l’expropiació de terrenys, cessions per sistemes de sòl públic i en la construcció de prop de 200 habitatges. Tal i com va recordar l’alcalde, Joan Mora, Cerdanyola és un barri molt densificat, amb uns 120 habitatges per hectàrea. “Això és el triple del que marca actualment la llei”, va dir. Per això, el govern municipal considera que a la zona no hi fan falta més pisos, sinó esponjar-la i dotar-la d’equipaments i activitat terciària i comercial.
El planejament: en lila, els comerços i l'hotel (més fosc), en blau, la zona d'equipaments, inclòs el Sorrall
Comentaris