El personal del Miquel Biada tem perdre drets laborals
El personal del Miquel Biada tem perdre drets laborals

El personal del Miquel Biada tem perdre drets laborals amb el traspàs del centre

Els treballadors ciritiquen la incertesa sobre el seu futur i que l’Ajuntament de Mataró dilati el diàleg amb el comitè d’empresa

La signatura entre Ajuntament de Mataró i la Generalitat de Catalunya per al traspàs de l’històric institut Miquel Biada a la xarxa pública d’Educació de dimecres a la tarda va servir també d’escenificació de la protesta del personal del centre, que van mobilitzar-se i van mostrar cartells davant la presència de l’alcalde David Bote, el Conseller Josep Bargalló i la resta d’autoritats. La plantilla del Biada es queixa de la incertesa sobre el seu futur i tem perdre drets laborals amb el traspàs signat.

“Volem seure en una taula amb l’Ajuntament i la Generalitat per resoldre els dubtes i les incerteses que tenim: no volem perdre els drets laborals que recull el nostre conveni i volem saber què passarà amb els professors d’ESO i Batxillerat quan el Biada passi a ser únicament un centre de formació professional”, descriu Pere Manzanos, del comitè d’empresa. Els docents es queixen de la poca informació rebuda i creuen que “l’Ajuntament dilata les concrecions de l’acord signat ara voluntàriament”. 

Visita conseller Bargalló a l'institut Miquel Biada. Foto: R.Gallofré

Visita conseller Bargalló a l'institut Miquel Biada. Foto: R.Gallofré

Els drets que perdran 

El conveni que regeix els professionals del Miquel Biada en qualitat de treballadors de l’Ajuntament recull drets com complements per càrrec, equiparació laboral, jubilació parcial o premis per jubilació que si tota la plantilla passa a mans de la Generalitat i se’ls aplica el canvi de conveni perdrà. Aquest extrem, que ja s’ha vist en el cas de l’institut de la Vall del Tenés, és el que ha fet encendre les alarmes del personal del centre. Es queixen, a més, que la qüestió del traspàs i les seves conseqüències l’Ajuntament no l’hagi tractat en la mesa de negociació laboral i sí en una reunió especial d’assistència voluntària: “No hem fet cap reunió oficial per conèixer l’abast i detalls del traspàs ni sabem què passarà amb els professors de batxillerat i ESO si es deixen d’impartir aquests estudis”, lamenten.

Un total de 137 professionals conformen la plantilla del Biada, que segons l’acord hauran de passar a dependre de la Generalitat a partir de setembre del 2022. Fins llavors, però, des del comitè esperen forçar les dues administracions a seure a una taula, informar del detall de les negociacions i fer respectar els drets laborals adquirits a l’institut durant la seva història com a centre municipal.

 

Arxivat a:

Comentaris (4)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive