El TecnoCampus ha inaugurat aquest dilluns un nou edifici destinat a ampliar els espais per a la docència de la salut i que, en una segona fase, ha de servir per acollir més empreses d'aquest àmbit. Es tracta d'una nova àrea d'uns 2.000m2 que ha costat 1,4 milions d'euros finançats tots amb recursos propis de la Fundació TecnoCampus que comptarà amb aules, gimnasos i laboratoris. S’hi concentren la docència i les pràctiques de l’Escola Superior de Ciències de la Salut, un dels tres centres universitaris del TecnoCampus, que imparteix els graus d’Infermeria, Fisioteràpia–que s’inicia aquest curs- i Ciències de l’Activitat Física i l’Esport, a més de dobles titulacions de grau, postgraus i màsters.
La inauguració d'aquest nou espai ha servit per donar el tret de sortida al curs escolar al parc tecnològic i perquè diversos representants diguessin la seva sobre aquest nou espai. Dolors Guillen, presidenta del TecnoCampus, ha destacat que l'objectiu del Parc és seguir creixent, però fent-ho "amb qualitat" i "millorant els serveis que es presten" tant als estudiants com a les empreses. A més, ha demanat a la Generalitat que els ajudi a dissenyar el futur del TecnoCampus amb la "creació del districte TCM que permeti unir innovació, emprenedoria i sigui un punt de llança del creixement econòmic" de la ciutat i rodalies.
El TecnoCampus compta ja amb 3.000 alumnes anuals i un 80% l'escullen com a primera opció
Per la seva banda, David Bote, alcalde de Mataró, ha volgut recordar la valentia del govern que va engegar i inaugurar el projecte "en plena crisi econòmica" i ha recordat que no era una tasca fàcil: calia integrar dues escoles universitàries, planificar què es volia aconseguir i trobar el finançament necessari. "El TecnoCampus està consolidat, i creix amb un nou espai que cobreix la necessitat pels seus usuaris, i tot i que cal mirar-nos el que fem amb modèstia, s'ha de posar en valor que cap projecte universitari està creixent com el nostre", ha recordat. Bote també ha recalcat que les empreses instal·lades aquí "són un tresor" i que per això volen aconseguir més sinèrgies i oferir més serveis per a elles.
Per últim, el conseller d'empresa i coneixement, Jordi Baiget, ha posat en valor la singularitat del TecnoCampus. "Que s'uneixi d'aquesta manera empresa i coneixement és quelcom que no s'estila, i hem de treballar al país perquè sigui una cosa habitual i no singular". Per ell, el "coneixement" està "lligat al seu entorn", i per això considera que la importància del TecnoCampus al territori és "que sigui un servei per la ciutat, les seves empreses i la seva societat".
Comentaris